Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Od junija energetska svetovalnica

V prejšnji številki Našega časopisa smo občane naše občine obvestili, da smo opravili razgovore z energetskim svetovalcem mreže EnSvet glede vzpostavitve energetske svetovalne pisarne tudi v Občini Log - Dragomer. Razgovori so že obrodili sadove in z veseljem sporočamo, da bo pisarna začela s svojim delom v sredo, 7. junija.

Program brezplačnega energetskega svetovanja za občane – Mreža EnSvet nudi individualno, brezplačno, neodvisno energetsko svetovanje ter informacijske izobraževalne in ozaveščevalne dejavnosti za promocijo ukrepov učinkovite rabe in obnovljivih virov energije v lokalnem okolju. Posebej zanimive so tudi informacije o možnostih pridobitve nepovratnih spodbud in ugodnih kreditov, ki jih nudi Eko sklad občanom za njihove naložbe v večanje energetske učinkovitosti stanovanjskih stavb, obnovljive vire energije in okoljske naložbe.

Mrežo EnSvet na podlagi določil energetskega zakona organizira Eko sklad skupaj z zainteresiranimi lokalnimi skupnostmi – občinami. Eko sklad je hkrati tudi koordinator ter vodi delovanje občinskih svetovalnih pisarn mreže in vanjo vključenih energetskih svetovalcev. V pisarnah mreže EnSvet, razpršenih po celi Sloveniji, delujejo usposobljeni neodvisni energetski svetovalci. Z brezplačnimi nasveti in razgovori pomagajo pri izboru, načrtovanju in uresničevanju naložbenih ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah. Svetovanje povečuje energetsko ozaveščenost občanov, prihranke energije in zmanjšuje emisije toplogrednih plinov ter s tem olajšuje uresničevanje nekaterih ukrepov in programov energetske politike.
V energetski svetovalni pisarni bo našim občanom nudil pomoč energetski svetovalec mag. Peter Petrovčič, ki sicer deluje tudi v občinah Vrhnika, Ljubljana in Logatec. Prijave na svetovanje bodo zbirali v sprejemni pisarni občine med delavniki, telefon 01 750 77 00, med 9. in 12. uro. Svetovanja bodo vsak teden v sredo od 15. do 17. ure  po predhodnem dogovoru termina v sejni sobi Občine Log - Dragomer. Kot rečeno bo pisarna odprla svoja vrata v sredo, 7. junija, v primeru potrebe, pa se bo lahko energetski svetovalec oglasil tudi na vašem domu. V dogovorih ob vzpostavitvi energetske svetovalne pisarne v naši občini smo si zadali tudi nekatere operativne cilje. Ti so predvsem:

-          Razpoložljivost energetskega svetovalca našim občanom po predhodni najavi enkrat tedensko tako za svetovanje v pisarni kot tudi na domu.

-          Organizacija in izvedba delavnice za otroke v vrtcu in vsaki triadi osnovne šole s pedagoško usklajenimi vsebinami s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije ter ekologije.

-          Organizacija in izvedba dneva odprtih vrat energetske svetovalne pisarne na enem izmed večjih dogodkov v občini.

-          Sodelovanje s predstavniki občine pri pripravi energetskih in okoljskih politik ter naložb.

 

Občani Občine Log - Dragomer, vljudno vabljeni!

 

 

Oglejte si tudi