Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

V enem dnevu dve seji

Log - Dragomer, 25. september 2013 – Občinski svetniki Občine Log - Dragomer so se v prostorih osnovne šole sestali na izredni in nato še na redni občinski seji. Na dnevnem redu izredne seje so imeli eno točko, na redni pa enajst.

Tokrat so svetniki na seji razpravljali o kanalizaciji, na mize so dobili rebalans proračuna, govorili so o dveh komunalnih odlokih ter o skupnem sofinanciranju dveh projektov, ki ju bodo izvedli skupaj z Občino Vrhnika. O teh temah podrobneje pišemo v posameznih člankih. 

Poleg tega so svetniki znova glasovali o nadomestnem članu nadzornega odbora. Potem ko je konec aprila odstopno izjavo podal Andrej Skrt iz Liste za Dragomer, Log in Lukovico, so v vrstah te liste poiskali novega kandidata. Predlaganega Martina Rupnika so svetniki večinsko podprli.

Na seji je svet spremenil tudi odlok o enkratni denarni pomoči za novorojence; ta ne prinaša sprememb pri višini nadomestila, temveč so dokument v dveh členih le uskladili z zakonodajo. Na seji so soglasno potrdili tudi sklep o vknjižbi lastninske pravice v korist občine in o zaznambi statusa grajenega javnega dobra lokalnega pomena, in sicer na petih odsekih občinskih cest, kjer v zemljiški knjigi ni bilo razvidno, ali gre za javno dobro državnega ali lokalnega pomena. Svetniki so tudi tokrat na seji postavili vprašanja občinski upravi, in sicer v zvezi z nadaljevanjem postopka sprejemanja občinskega prostorskega načrta, ureditvijo Snešaka, visoko cono Lukovica in kanalizacijo, zanimalo jih je tudi, ali je občina dosegla kakšen napredek pri vzpostavitvi novega prehoda za pešce pri loškem gasilskem domu, govorili so o urejanju obeh pokopališč ter med drugim o popisu zaraščenih jarkov. Na koncu seje pa so se seznanili še z realizacijo sklepov občinskega sveta.

 

V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi