Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Svetniki so proračunu dali zeleno luč

Log - Dragomer, 19. december 2012 – Log-dragomerški občinski svet je razpravljal na svoji zadnji seji v letu 2012. Tokrat so svetniki na mize dobili dvanajst točk dnevnega reda; med drugim so večinsko potrdili proračun ter soglašali s spremembami pravilnika o sofinanciranju športa v Občini Log - Dragomer in letnim programom športa.

Sprejeti proračun je sicer nekoliko drugačen kot osnutek; nekoliko ga je popravila že občinska uprava, na seji pa so ga z amandmaji popravili še svetniki. Med sedmimi predlaganimi amandmaji, šest jih je predlagal Odbor za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami, enega pa svetnik Viljem Kosednar, so svetniki soglašali s petimi. Odločili so se za prodajo nekaterih zemljišč, ki so za občino neuporabna, iz proračuna so črtali postavko za pripravo dokumentacije za multikulturni center, znižali so znesek za nakup knjig v Cankarjevi knjižnici Vrhnika ter v proračun dodali novo proračunsko postavko, s katero bodo zagotovili sredstva za idejno rešitev centralnih dejavnosti za center naselja Dragomer, za območje ob osnovni šoli ter za območje športnega parka Log. Z navedenimi amandmaji so v proračunu prihranili 17 tisočakov, ta sredstva pa bodo namenili za vrtec na Logu.

Sicer pa so v razpravi o proračunu svetniki predstavili svoja mnenja o predlaganih amandmajih. Medtem ko so se popolnoma vsi strinjali, da se zmanjšajo sredstva za nakup knjig in da se denarna razlika, ki je nastala s sprejemom amandmajev, nameni za vrtec na Logu, pa so se mnenja precej bolj kresala pri preostalih amandmajih. Dinamično je bilo predvsem pri zagovarjanju opravičljivosti amandmajev parkirišče Zrimškova hiša in oporni zid Snežak; obe postavki sta sicer po glasovanju ostali v proračunu, vendar so svetniki sklenili, da bodo o problematiki Snežaka spregovorili na pristojnih odborih, prav tako pa bodo odbori še pred ureditvijo parkirišča Zrimškova to točko obravnavali na svojih sejah. Proračun je podprla večina svetnikov, proti je bila le svetniška skupina Štorklja.

Svetnik je postal Blaž Gerbec

Na seji so svetniki potrdili tudi letni program športa ter soglašali s spremembami pravilnika o sofinanciranju športa; občinski svetniki so roke dvignili tudi za Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, ki spremembe prinaša predvsem za Ložane. Sicer pa so na seji potrdili še mandat novemu svetniku; na mesto Mateje Ličer, ki je odstopila, je stopil Blaž Gerbec, ki ga je svet imenoval tudi v Odbor za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami. Mladena Sumino pa so imenovali za predstavnika Občine Log - Dragomer v RRALUR.

Tokrat so svetniki postavili le eno pobudo, soglašali so še z indeksiranjem obračunskih stroškov za odmero komunalnega prispevka za leto 2013, potrdili so tudi popravek odloka, ki bo vrhniškemu komunalnemu podjetju dovoljeval postavitev začasnega zbirnega centra za odpadke na njihovem zemljišču, ter se na koncu seznanili z realizacijo sklepov občinskega sveta.

Oglejte si tudi