Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Korak bližje zdravstveni postaji

Občinski svet Občine Log - Dragomer je na septembrski seji potrdil DIIP za projekt Zdravstvena postaja v Občini Log - Dragomer ter tako občinski upravi dal zeleno luč za nadaljnje delo. Svet je potrdil tudi drugi rebalans proračuna za letošnje leto in se med drugim seznanil s pobudo za spremembo OPPN za poslovno-proizvodno cono Log.

Tokratna seja se je začela s pobudo za spremembo dnevnega reda oziroma predlogom za umik točke o rebalansu zaradi odprtih vprašanj, ki jih prinaša odločba arbitražnega senata. Župan Stanovnik te točke ni umaknil, seja pa se je nadaljevala po prej določenem dnevnem redu. Svetniki so najprej zagrizli v obsežen dokument, v katerem je podrobno predstavljena analiza izvedljivosti in ekonomske upravičenosti projekta vzpostavitve nove zdravstvene postaje v Občini Log - Dragomer. Za dokument identifikacije tega investicijskega projekta, ki ga je izdelal Inštitut za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor, je roke dvignilo osem svetnikov, trije pa so bili proti.

 

Skozi svetniško sito tudi drugi rebalans

Občinski svet je z osmimi glasovi za, enim proti in dvema vzdržanima sprejel drugo spremembo proračuna Občine Log - Dragomer za letošnje leto. V primerjavi s sprejetim proračunom in prvim rebalansom se prihodki zvišujejo za skoraj 79 tisočakov, odhodki pa za nekaj več kot 148 tisoč evrov. Z rebalansom so dodatna sredstva namenili športu, občina se je namreč prijavila na razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v posodabljanje športnih objektov in vgrajene športne opreme. Prijavila je dva projekta (izvedba igrišča z mivko v ŠP Log ter preplastitev košarkarskega igrišča z zamenjavo košev in tribuno), za katera po zadnjih informacijah ne bo potrebno zagotoviti denarja in ne bosta realizirana, saj občini ni uspelo pridobiti sredstev ministrstva. Poleg tega so se z rebalansom povečala sredstva za plače občinske uprave, uskladili pa so tudi zneske v splošnem in posebnem delu proračuna ter načrtu razvojnih programov. 

 

OPPN za PPC Log se spreminja

Svetniki so na mize dobili pobudo podjetja GM Invest za spremembo PPC na Logu, ki predvideva etapno urejanje tega območja. V prvi etapi naj bi uredili površine na zahodnem delu OPPN. Razlog za to pobudo se skriva v nesklenjeni komasaciji, ki po treh letih še vedno ni zaključena. Kot smo izvedeli, je možnost za dosego soglasja pri komasaciji majhna, lastniki zemljišč na zahodnem delu omenjenega OPPN pa si na svojih zemljiščih želijo čim prej realizirati izvedbo. Zato so predlagali, da se OPPN spremeni tako, da ga bo možno v njihovem delu izvesti brez komasacije. Svetniki so se z njihovo pobudo seznanili ter soglasno sprejeli usmeritve za pripravo OPPN za PPC Log. Predlagali so, naj OPPN omogoči uporabo cest vsem uporabnikom cone, prednostna rešitev priključka na regionalno cesto bo križišče, na vzhodnem delu cone in ob regionalki naj se postavi protihrupne ograje ter zruši obstoječi železniški propust, v območje izvedbe prve faze pa naj se vključi parcele do skrajne južne meje obravnavanega območja.

Sicer pa so se svetniki na seji med drugim seznanili s poročilom o izvrševanju proračuna v prvi polovici letošnjega leta, potrdili letni program športa za leto 2016 ter soglasno sprejeli tudi obvezni razlagi drugega odstavka 32. člena ter drugega odstavka 36. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Log - Dragomer. Usklajeni so bili pri predlogu, da se realizira brezplačni prenos dela enajstih parcel za razširitev obstoječe Rimske ceste na Občino Log - Dragomer. Nekoliko dlje so se zadržali le pri potrjevanju sklepa o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra v lasti občine, ki v naravi predstavlja opuščeni del gozdne poti, za katerega pa so na koncu enotno dvignili zelene kartončke.

 

V. L.

Oglejte si tudi