Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Občina Log - Dragomer bo junija gostila kosce in grabljice z vsega Barja

1. junija bo v okolici Osnovne šole Log - Dragomer potekalo že 7. Medobčinsko tekmovanje koscev in grabljic za pokal Ljubljanskega barja. V Logu - Dragomerju ga prirejajo prvič. Priprave so že stekle, občina pa k sodelovanju vabi vsa društva, organizacije in občane.

Letos se končuje prvi krog tekmovanj koscev in grabljic na območju Barja, ki ga kot najmlajša občina v barjanskem okolju zaključuje Log - Dragomer. "Doslej se je prireditev uspešno in odmevno organizirala v vseh preostalih šestih občinah. Običajno je, da pri organizaciji prireditve sodelujejo vsi, ki v občini oblikujejo društveno in družabno življenje, predvsem vsa društva in druga združenja ter posamezni zainteresirani občani," pojasnjuje župan Mladen Sumina. V preteklosti so bila ta tekmovanja izjemno dobro obiskana, zato je prireditev tudi zelo dobra priložnost za predstavitev ter promocijo društev in posameznikov.

 

Prireditev bo tako kot prejšnja leta povezovala kulturno izročilo in etnologijo, poleg osrednjega tekmovanja koscev in grabljic pa bo vključevala kmečko in etnološko tržnico, kulturne nastope občin, etnološki sprevod ter druge spremljevalne zabavne dogodke.

 

Poleg tradicionalnega Športfejsta in tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju bo to tretja velika prireditev v občini v letošnjem letu. "Izvedba takšnega tekmovanja zahteva kar veliko organizacijskih in tehničnih ter drugih sredstev in priprav, zato bomo veseli sleherne pomoči. Po ocenah z dosedanjih prireditev je bilo vseh udeležencev običajno čez tisoč," k sodelovanju vabi Sumina.

 

Kosci in grabljice iz Loga - Dragomerja so prejšnja leta na teh tekmovanjih, tako ekipno kot med posamezniki, osvojili kar nekaj zmagovalnih pokalov, za katere se bodo srčno borili tudi letos, pred domačim občinstvom.

Oglejte si tudi