Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Občani na pogovorih s svetniki

14. junija 2016 je potekal drugi pogovor občanov s svetniki volilne enote Dragomer - Lukovica. Glavne točke pogovora o aktualni problematiki obeh naselij so predstavljene v zapisniku sestanka, katerega vsebino povzemamo. Prisotni so bili svetnika Domen Cukjati in Ivan Klenovšek ter 12 občanov Dragomera in Lukovice.

 

Občinski svetnik Ivan Klenovšek je uvodoma podal vsebino pisne obrazložitve oz. odgovorov občinske uprave na vprašanja (točke od 1 do 4), ki so bila zastavljena na prejšnjem sestanku 3. 5. 2016. Točki 5 in 6 medtem obravnavata novi pisni vprašanji v zvezi z vročo tematiko ukinitve grajenega javnega dobra na športnih površinah in problematiko TC centra v Dragomeru. Po razpravi so bila o tem sprejeta naslednja stališča. Občani se z obrazložitvijo občinske uprave v zvezi s problemom organiziranja tržnice v Dragomeru ne strinjajo, ker njene trditve niso v skladu z dejstvi. Predsednik gasilskega društva Dragomer g. Suhadolnik je prisotne seznanil z dejstvom, da gasilci niso nikdar nasprotovali postavitvi tržnice pred gasilskim domom v Dragomeru, kot to v odgovorih (14. 6. 2016) trdi občinska uprava. Je pa Gasilsko društvo Dragomer - Lukovica septembra 2015 od občine prejelo zahtevo, da se tržnica umesti v notranje prostore gasilskega doma. Gasilci so takrat to možnost iz tehničnih in varnostnih razlogov zavrnili. G. Suhadolnik je bil ogorčen nad neresnicami, ki se širijo na njihov račun, saj so še vedno pripravljeni sodelovati pri postavitvi tržnice v Dragomeru. Tudi ostali prisotni so bili negativno presenečeni nad trditvami občinske uprave. Zahtevajo, da se občinska uprava opraviči gasilcem za neresnične trditve in se tržnica vrne v Dragomer.

Občani so bili seznanjeni s točkama 2 in 3 ter odgovorom občinske uprave (tabla Dragomer, ki zakriva pogled na semafor, ter neracionalno vzdrževanje makadamskih cest). Rešitve na osnovi ekonomskih izračunov in pravnih podlag bo v najkrajšem možnem času podala občinska uprava. Prisotni so se strinjali, da bi se spori z občani načeloma in po možnosti reševali izvensodno pod pogojem, da bo tudi obveljala do sedaj žal samo deklarirana praksa občinske uprave.  Pri reševanju primerov Cerar in Pleško v zvezi z njunimi zastavljenimi vprašanji pa se prizadeta občana ne strinjata z odgovorom občinske uprave in ponovno predlagata, da sporne zadeve obravnavajo pristojni občinski organi.

V zvezi z ukinitvijo grajenega javnega dobra v naši občini je Simon Perko pripravil dopis občinski upravi z zahtevo, da ta eksplicitno navede člene in zakone, po katerih je dolžna oz. mora uvesti ukinitev statusa grajenega javnega dobra, in izroči kopijo ugotovitvene odločbe Občine Log - Dragomer št. 478-5/14-8 z dne 3. 3. 2014 s sprejemom statusa grajenega javnega dobra za občinska igrišča (parcelne št. 657/11, 654/13, 654/14, 656/5, 1389/1, 1361/24, 1362/7, vse k. o. Log), kopijo pisnega predloga občinskemu svetu za sprejem tega statusa in odločbe ter kopijo sklepa občinskega sveta o sprejemu tega statusa in izdaji te odločbe. Vsi prisotni so se z vsebino zahteve strinjali in so mnenja, naj se z njo seznanijo občinska uprava in občinski svetniki. Na to zahtevo pričakujemo čimprejšnji pisni odgovor. Občani so v nadaljevanju še poudarili poudarili, da so ogorčeni nad podcenjujočimi in žaljivimi izjavami posameznih svetnikov, da 137 podpisanih občanov proti občinskemu predlogu o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra ni vedelo, kaj podpisuje. Kljub temu občani v bodoče še vedno pričakujejo in želijo korektno, konstruktivno ter odgovorno obravnavo navedenih problemov s strani občinske uprave.  

V nadaljnji razpravi prisotnih je bilo ponovno izpostavljeno vprašanje nesorazmernega odtekanja proračunskih sredstev na Log. Gospod Remc je občane seznanil s problemom delovanja objekta TOSCANA oz. TC, ki ga ima na z občinsko upravo in s katerim niti prisotna občinska svetnika doslej nista bila seznanjena. 

Naslednji pogovor občanov Dragomera in Lukovice bo prvi torek v juliju, 5. 7. 2016, v sejni sobi občine Log - Dragomer.

Ivan Klenovšek, svetnik NLRO

Oglejte si tudi