Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Uvrstitev pripravnikov na regijsko tekmovanje

Gasilci nič ne počivamo, pripravljamo se na nadaljnja tekmovanja in se usposabljamo še naprej. Ob priložnosti se radi predstavimo tudi vam in vas povabimo v svoje vrste.
Ker so mladi zelo navdušeni nad gasilstvom in jih tudi radi sprejmemo v svoje vrste, sta Boštijan in Miha 30. marca obiskala nekaj naših najmlajših v OŠ Log - Dragomer. Predstavila sta jim nekaj naše opreme in kako se jo uporablja. Zelo sta bila navdušena nad tem, kako so ju otroci sprejeli in nad njihovo zagnanostjo. Upamo, da se nam pridruži še kak mladi gasilec.

V soboto, 9. 4., in nedeljo, 10. 4., so se na Rogli odvijali 10. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča. Pripravili so nam pester program, v okviru katerega so nam v soboto predstavili nevarnosti gašenja novejših osebnih vozil, programsko orodje za vodenje intervencij LUPP, analizirali smo množično prometno nesrečo na avtocesti pri Senožečah ter zemeljski plaz in prometno nesrečo v Trbovljah, pogovarjali pa smo se tudi o požarnem in tehničnem varovanju objektov ter uporabi brezpilotnih letečih naprav v gasilstvu. Sobotni večer smo zaključili z gasilsko tombolo. V nedeljo so nam predstavili nove izobraževalne pograme za prostovoljne gasilce, novo označevanje gasilcev ob intervencijah s telovniki, začasna bivališča v sklopu logistične podpore gasilcem in IPA-projekt – EU-vaja: začasna bivališča. Vrnili smo se z novim znanjem in novimi prijateljstvi.

V petek, 15. 4., je bila organizirana prva letošnja društvena vaja na temo tehničnega reševanja. Stestirali smo delovanje napihljivih zračnih blazin za dvigovanje težjih predmetov ter izvajali delo z vitlom na vozilu ter žičnim potegom (Tirfor) za vleko predmetov. V soboto, 16. 4., je bil dan civilne zaščite v naši občini in predstavili smo se tudi gasilci. Naše društvo je predstavilo svojo opremo za tehnično reševanje: napihljive zračne blazine, čep za zamašitev cevi, vitel in žični poteg (Tirfor). Sobota, 23. 4., je bil tekmovalni dan naše gasilske mladine. Tekmovanja v gasilski orientaciji, ki ga je organiziralo PGD Zaplana, smo se udeležili s štirimi ekipami. Ena ekipa pionirjev je zasedla 5. mesto, druga pa 13. Ekipa mladincev je dosegla 8., ekipa gasilcev pripravnikov pa 2. mesto in se s tem uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo 18. 6. pri PGD Grahovo, Gasilska zveza Cerknica. Vsem, ki ste se udeležili strokovnih dnevov in/ali sodelovali v programu dneva civilne zaščite, se lepo zahvaljujemo za zastopanje naših barv. Čestitamo vsem mladim gasilcem, ki so tekmovali v gasilski orientaciji, in jim želimo veliko sreče ter tekmovalnega duha še naprej.

 

Z gasilskim pozdravom – na pomoč!

PGD Dragomer - Lukovica

Oglejte si tudi