Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
15°C
2°C
Oceni objavo

Novo vozilo loških gasilcev

Prostovoljno gasilsko društvo Log je 95 let delovanja in aktivnosti proslavilo v sklopu občinskega praznika. Ob tem visokem jubileju so se gasilci uradno razveselili nove pridobitve svojega voznega parka, ki ga je obogatilo vozilo za prevoz gasilcev reševalcev občine Log - Dragomer GVM – 1.
Proslavo ob visokem jubileju so gasilci odprli z gasilsko parado, nato pa so visoki predstavniki in gostje stopili za govornico. »95 let je visok jubilej ... je časovna doba dogodkov, ki so bogato zaznamovali naše društvo in tudi sam kraj. To je obdobje, ki je raznoliko in bogato prepleteno z izkušnjami naših gasilskih mojstrov z začetka 20. stoletja pa nadalje – vse z namenom nudenja nesebične pomoči ljudem v nesrečah in požarih,« je v uvodnih besedah ob visoki obletnici obiskovalcem dejal predsednik PGD Log Andrej Gubič, ki je v nadaljevanju predstavil še začetke, delovanje in uspehe društva.
Prostovoljno gasilsko društvo Log se je pred 95 leti rodilo iz potrebe po varovanju premoženja pred požari. »Vaša zgodba je tako kot zgodba prenekaterega drugega gasilskega društva zelo podobna. Doletela vas je huda nesreča in stopili ste skupaj,« je začetke PGD Log ponazoril regijski poveljnik Notranjske Rok Leskovec. V 95 letih delovanja je društvo spisalo bogato zgodovino s premnogimi lepimi in svetlimi trenutki, nekajkrat pa so se nadenj zgrnili tudi temni oblaki, a se je po vsakem takem dogodku vrnilo še močnejše. »Da ste gasilci PGD Log zmogli 95 let sobivanja in delovanja za ljudi v nesreči, z vzponi in padci, je še kako pomembno. Lahko bi končali in se znašli na smetišču zgodovine, a ste vztrajali. S svojo humanitarno vlogo in nalogo ste dokazali ljudem v stiski in nesreči, da se na vas lahko zanesejo v najtežjih trenutkih. S ponosom lahko pogledamo na delovanje in razvoj vseh 95 let,« pa je ob tej priložnosti povedal član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in predsednik Gasilske zveze Vrhnika Vinko Keršmanc.

 

Vozni park PGD Log je obogatilo vozilo GVM – 1

Gasilci PGD Log so na prireditvi prevzeli eno najsodobnejših gasilskih vozil v Gasilski zvezi Vrhnika. GVM – 1 je namenjen prevozu moštva in opremljen z opremo za gasilce reševalce občine Log - Dragomer. Slavnostni trak je skupaj s predsednikom PGD Log Andrejem Gubičem in poveljnikom Gasilske zveze Vrhnika Benjaminom Svenškom prerezal podžupan Občine Log - Dragomer Simon Strgar. Novo vozilo je blagoslovil tudi brezoviški župnik Jože Poje. Kot smo izvedeli, so v vozilu s štirikolesnim pogonom in mehansko zaporo diferenciala nosila za poškodovanca, zajemalna nosila, različna oprema za nudenje prve pomoči in avtomatski defibrilator, pa tudi različna oprema za zavarovanje nesreče in osvetlitev okolice.

 

Podelili priznanja najzaslužnejšim gasilcem

Ob tej priložnosti sta najzaslužnejšim članom PGD Log odlikovanja Gasilske zveze Slovenija podelila Rok Leskovec in Vinko Keršmanc. Gasilsko odlikovanje 3. stopnje je prejela Marija Lenaršič, plamenico 3. stopnje Pavel Remškar, Andrej Gubič je prejel plamenico 2. stopnje, Rok Meglen pa plamenico 1. stopnje. Prireditev so s kulturnim programom popestrili godbeniki in godbenice Delavske godbe Trbovlje. Po uradnem delu je bila v Športnem parku Log še vrtna veselica z bogatim srečelovom, na kateri je občinstvo grel ansambel Vagabundi.

 

V. L. 

Oglejte si tudi