Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občini manjka še 23 služnosti

Kanalizacijske služnosti na občini Log – Dragomer poskušajo pridobiti s pomočjo služnosti v javno korist. Sklep o začetku tega postopka je občinski svet sicer sprejel že pred pol leta, a postopki ne bodo tako hitri kot so na občini sprva pričakovali.

Pridobivanje služnosti za kanalizacijo je zapletlo postopke s katerimi bodo na občini uredili odvajanje kanalizacijskih voda. Občina je sicer že vložila vlogo za gradbeno dovoljenje za gradnjo kanalizacije, a je bila vloga zavrnjena zaradi manjkajočih služnosti. Ko bo občina pridobila prav vse služnosti, bo lahko dobila gradbeno dovoljenje ter evropski denar za gradnjo kanalizacije.

Večino služnosti je občina sicer že uspela pridobiti in to brezplačno, v nekaterih primerih, pa kljub številnim prizadevanjem, dogovora niso sklenili. Da bi pospešili postopke in razpletli gordijski vozel, so na majski izredni seji svetniki sprejeli sklep s katerim so omejili lastninsko pravico s služnostjo v javno korist. "Za postopek služnosti v javno korist sta bili na Upravno enoto dani dve vlogi, ki pa sta bili zavrnjeni, ker bi morala občina izkazati javni interes z OPPN-jem," je pojasnil direktor občinske uprave Andrej Kos. Zato postopki ne bodo tekli tako hitro kot so sprva predvidevali, potekali bi lahko kar eno leto, zato na občini proučujejo ostale možnosti, ki bi postopke lahko pospešili.

Sicer pa so nam na občini še pojasnili, da jim trenutno največ služnostnih pogodb manjka na Logu, tam jih potrebujejo še enajst, na Lukovici devet in tri v Dragomerju.

Oglejte si tudi