Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Občina išče izvajalca za gradnjo kanalizacije in visoke cone

Razpisa za izbiro izvajalca gradnje kanalizacije in čistilne naprave ter za izbiro izvajalca za svetovalni inženiring in gradbeni nadzor nad izgradnjo kanalizacije in čistilne naprave sta objavljena na Portalu javnih naročil. Ponudniki za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave morajo svoje ponudbe vložiti najkasneje do 8. julija, ko bodo na občini odpirali ponudbe; takrat bomo tudi izvedeli, za koliko denarja so ponudniki pripravljeni zgraditi kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo. Pogodba je sicer ocenjena na okoli 7,8 milijona evrov brez DDV, izbran pa bo ponudnik z zahtevanimi referencami, ki bo ponudil najnižjo ceno. V javnem naročilu so opredeljeni tudi roki, do katerih bo moral izbrani izvajalec zaključiti gradbena dela. Kanalizacijsko omrežje naj bi zgradil do konca leta 2014, do konca aprila 2015 naj bi pridobil uporabno dovoljenje. Še nekoliko prej se morajo končati gradbena dela na čistilni napravi; zaključila naj bi se do konca oktobra 2014, nato bo čistilna naprava začela poskusno obratovati, uporabno dovoljenje pa naj bi pridobili do konca novembra 2015.

Kot nam je pojasnil župan Mladen Sumina, je vsa dokumentacija za kanalizacijo praktično že izdelana, ministrstvu morajo posredovati le še investicijski program. Tako na občini lovijo še zadnji vlak za pridobitev evropskih sredstev v tej finančni perspektivi. Če bo šlo vse kot po maslu, torej če se po tem, ko bodo izbrali izvajalce, ti ne bodo pritožili, naj bi občina evropski denar dobila še v tej finančni perspektivi.

Na Portalu javnih naročil pa sta objavljeni še dve javni naročili, ki bosta sofinancirani z evropskimi sredstvi. V okviru Ljubljanice bodo na Lukovici zgradili vodovod in vodohran "Visoka cona Lukovica". Ta projekt je ocenjen na skoraj 400 tisočakov, delno pa naj bi ga financirala Evropska unija, in sicer iz kohezijskega sklada v deležu največ 85 odstotkov upravičenih stroškov.

 

V. E.

Oglejte si tudi