Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Občani so se razveselili nove lekarne

Lekarna Ljubljana od konca lanskega leta dalje deluje tudi v občini Log - Dragomer. V dializnem centru Fresenius so odprli svojo novo, že 49. enoto, ki so jo občani že težko pričakovali. Lekarna je odprta ob ponedeljkih in petkih od 8.00 do 16.00 in ob torkih, sredah in četrtkih od 12.00 do 18.00. Na približno 60 m2 je, kot so pojasnili v lekarni, strankam na voljo strokovno svetovanje ob izdaji zdravil na recept in brez recepta, raznovrstnih medicinskih pripomočkov ter drugih izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Posvetujejo pa se lahko tudi o uporabi homeopatskih zdravil.
Lekarna je pomembna pridobitev, je ob odprtju povedal župan Miran Stanovnik in dodal: »Odpiranje teh lekarniških prostorov je velik prispevek na poti k višjemu standardu življenja v našem okolju. Današnje dejanje je sporočilo, da je mogoče s primernim povezovalnim in vztrajnim pristopom premikati meje nemogočega. Ob tej priložnosti se želim kot župan iskreno zahvaliti vsem, ki so prepoznali potrebo in interes po izvedbi tega projekta v naši prijetni občini, in obenem seveda pogledujem v prihodnost in iščem poti po še širšem sodelovanju.« Zbrane je nagovoril tudi direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, ki pravi, da je pomembno ohranjati dobre odnose v lokalni skupnosti: »Zato bomo prebivalcem občine Log - Dragomer in okolice omogočili kakovostno oskrbo z zdravili in ostalimi izdelki za ohranjanje zdravja ter se jim s strokovnim svetovanjem trudili vsaj nekoliko olajšati težave, ki pestijo današnjega človeka.«  Zoran Jankovič, župan prestolnice, pa je prepričan, da bodo ljudje z novo pridobitvijo zelo zadovoljni, saj so dobili sodobno lekarno, v kateri jim je na voljo strokovna in prizadevna pomoč. Obenem pa je dodal, da je vesel in ponosen, da bo tudi občina Log - Dragomer odslej imela svojo lekarno, saj kot pravi, so zaposleni v Lekarni Ljubljana najboljši strokovnjaki na svojem področju in Lekarna Ljubljana je najboljša lekarniška mreža ne le v državi, temveč tudi širše.


Na prireditvi ob odprtju nove lekarniške podružnice je Lekarna Ljubljana podelila tudi šest donacij, vsako v višini 500 evrov. Sredstev so se razveselili v Društvu upokojencev Dragomer - Lukovica, kjer so donacijo porabili za novoletno obdaritev starejših občanov in bolnih. »Kot upokojenci smo zelo zadovoljni, da se je v našem kraju naredilo to, kar smo si želeli. Želeli smo si lekarno, ki je bila daleč, daleč od tega, da jo bomo kdaj dobili. In dobili smo jo. Dobili smo tudi zdravnico, za katero je bilo tudi rečeno, ne boste je dobili. Imamo jo,« je ob predaji donacije povedal predsednik društva Jožef Sevšek. Podobno razmišljajo tudi v mladinskem odseku Planinskega društva Rega, ki mu bo donacija zelo olajšala izvajanje aktivnosti. Sicer pa so se sredstev razveselili še v Društvu upokojencev Log, porabili jih bodo za ureditev dovozne ceste pri njihovem domu, območnem združenju Rdečega križa Vrhnika, Župnijski Karitas Brezovica in Kulturno-umetniškemu društvu Kosec. Vsi so se Lekarni Ljubljana zahvalili za donatorska sredstva. Dogodek ob odprtju so popestrile pevke pevskega zbora Lekarne Ljubljana ter Mojca in Klemen Lorber.

 

V. L. 
Foto: V. L. 

Oglejte si tudi