Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Novi direktor občinske uprave je Igor Rojec

Natečajni postopek za zasedbo mesta direktorja občinske uprave Občine Log - Dragomer je zaključen. Izmed treh kandidatov je natečajna komisija kot strokovno najbolj usposobljenega za to delovno mesto izbrala Igorja Rojca.

Igor Rojec je bil za direktorja občinske uprave za mandat petih let kot najprimernejši ocenjen na podlagi zahtevane dokumentacije in razgovora z natečajno komisijo. Kot smo že poročali v januarski številki Našega časopisa, so na razpis za izbiro direktorja občinske uprave Občine Log - Dragomer, objavljen 24. decembra lani, prispele tri vloge, od katerih so vse ustrezale formalnim razpisnim pogojem ter so izpolnjevale vnaprej določena merila za izbiro. Z vsemi tremi kandidati je natečajna komisija opravila razgovore. Kot nam je pojasnil župan Miran Stanovnik, so vsi trije odgovarjali na strokovno zelo visoki ravni, najboljšo oceno pa je štiričlanska komisija po vnaprej določenih kriterijih dodelila Igorju Rojcu.

Novi direktor občinske uprave naj bi uvajanje v delo začel na začetku marca, vajeti občinske uprave pa naj bi prevzel maja, ko v pokoj odhaja dosedanji direktor Andrej Kos.

Igor Rojec prihaja z Loga in bo letos dopolnil 50 let. »Kot je razvidno iz življenjepisa, imam precej izkušenj z vodenjem gospodarskih družb z različnih področij. Zagovarjam vrednote kolektivnega, celovitega in analitičnega pristopa pri izvajanju delovnih nalog. Sem občan Občine Log - Dragomer in občina je v obdobju velikih izzivov razvoja, kjer bo potrebna visoka stopnja strokovnosti, organiziranosti in izkušenj z različnih področij. Verjamem, da lahko prispevam velik del tega,« je zapisal v svoji vlogi za zasedbo omenjenega uradniškega mesta. Rojec je po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik. Je direktor in lastnik večinskega deleža oglaševalskih podjetij Media bus in Urbano oglaševanje Rijeka. V svoji karieri je kot direktor družbe vodil še Opekarno Novo mesto ter KOTO, leta 2001 pa je bil vpisan v zlato knjigo najuspešnejših podjetnikov. Rojec je bil lani iz vrst županove liste imenovan za člana nadzornega odbora.

 

V. L. 

Oglejte si tudi