Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na občini so se lotili priprave letnih programov

Letni program športa ostaja enak kot v preteklih letih, na novo pa so na občini ustanovili delovno skupino, ki pripravlja popolnoma nov letni program, in sicer na področju izobraževanja odraslih.

Letni program športa za leto 2015 je v zaključni fazi, nam je pojasnil podžupan Simon Strgar. Povedal je tudi, da je skupina za pripravo letnega programa športa končala z delom, razpis je zaključen, sredstva razdeljena. Izvedeli smo, da so letos merila za razdelitev sredstev ostala enaka, da se višina proračunskih sredstev za šport ni spremenila, razpisni pogoji so ostali enaki in pri sofinanciranju programov na področju športa tudi v prihodnjem letu ne pričakujemo večjih sprememb.

Popolnoma od začetka pa se je priprave letnega programa izobraževanja odraslih lotila skupina, ki je bila ustanovljena v ta namen. Iniciativo za ustrezno vsebinsko in formalno ureditev tega področja je podala občanka Olga Drofenik, ki je postala tudi članica ustanovljene delovne skupine. Takšnega letnega programa na občini še nismo imeli, predstavljal pa bo tudi novost na državnem nivoju, kjer se to področje šele začenja urejati. Namen delovne skupine je, da bi tudi na področju izobraževanja odraslih predvidena sredstva delili na podlagi javnega razpisa. »Na delovnem sestanku skupine smo se dogovorili o pripravi formalnih in vsebinskih podlag, ki nam bodo omogočile, da bomo lahko v letu 2016 tudi na področju izobraževanja odraslih izpeljali javni razpis, s katerim bomo definirali programe in izbrali izvajalce na tem področju,« je razložil Strgar. Delovna skupina je izoblikovala sedem ciljev, ki naj bi jih upoštevali pri delitvi denarja z razpisom. Med njimi so povečanje vključenosti občanov v izobraževanje na neformalni ravni (računalništvo, tuji jeziki, bralna kultura, pismenost), postopno razvijanje občine kot učeče se organizacije (prireditev v okviru tedna vseživljenjskega učenja), spoznavanje preteklosti Občine Log - Dragomer, življenjskih zgodb občanov in staroselcev, pospeševanje medgeneracijskega učenja ter tudi spodbujanje vključevanja starejših v izobraževanje. Pričakujemo lahko, da bo delovna skupina svoje delo zaključila do priprave proračuna za leto 2016, v katerega bo občinska uprava kot samostojno postavko vključila sredstva za sofinanciranje programov izobraževanja odraslih.

 

V. Lovrenčič

Oglejte si tudi