Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Z zagnanostjo in veseljem nadaljujemo svoje delo

Za nami je dolgo, letos resnično vroče poletje. Upamo, da ste ga preživeli v objemu hladnih sten in naravnih senc, a navkljub vročini le ujeli nekaj sončnih žarkov in si uspešno nabrali novih moči za prihajajočo jesen in zimo. Ste že razmišljali kako boste letos kakovostno preživeli vaš prosti čas in dolge zimske popoldneve? Mi zagnano nadaljujemo svoje delo in prav za vse občanke in občane pripravljamo ter nadaljujemo z lepim številom zanimivih dejavnosti in dogodkov s kulturno-izobraževalnega področja.
Zagotovo bo lahko vsakdo našel kaj primernega zase in v pozitivnem okolju naših nasmejanih mentorjev ter soobčanov preživel kakšno urico svojega prostega časa. Zato vas vabimo, da spremljate naše napovednike v Našem časopisu, občinske oglasne deske, Facebook stran in se nam, ko le utegnete, tudi pridružite. Vaša družba je naše veselje in motivacija za dobro ter vztrajno delo.
Vokalno-instrumentalna skupina za odrasle nadaljuje s svojim »prepevanjem in preigravanjem« lepih melodij in vabi vse ljubitelje glasbe, da se jim pridružite, saj si srčno želijo novih okrepitev.

Otroci so tudi letos vabljeni k odkrivanju starih običajev in ritmov folklore ter spoznavanju novih plesnih korakov pri plesni skupini. Obe dejavnosti se bosta odvijali na OŠ Log - Dragomer z začetkom v oktobru.
Oktober je tudi mesec, ko s svojo pretkano ustvarjalnostjo prično klekljarice, v krožku ročnih del pa se podajajo novim dogodivščinam naproti. Vse ljubitelje likovne umetnosti vabimo na skrbno načrtovane in kvalitetne likovne delavnice, ki se bodo odvijale vsak drugi torek v mesecu. Nadaljujemo tudi s tečajem angleščine za starejše.
Tudi letos bomo poskrbeli za zanimive gledališke predstave, tako za otroke kot odrasle. Kmalu bo v okviru zeliščne sekcije med nas prišla že dobro utečena Zelemenjava, sekcija pa pripravlja še kup zanimivih in poučnih tematskih delavnic, ki jih bodo letos popestrili tudi strokovnjaki s področja zdrave prehrane, zdravega življenja, urejanja vrtov, gojenja rastlin ter nabiranja raznovrstnih zelišč.
Pripravljamo pa tudi nekaj novosti.
V glasbeni sekciji, ki jo vodi Iztok Urbanc, bodo letos prvič ustanovili otroško glasbeno skupino, band OŠ Log - Dragomer. Nekaj mladih in drznih ‘zvezdnikov’ se je že oglasilo, a glasbena skupina še ni izpopolnjena. Vabimo torej vse osnovnošolce, da se skupini pridružite in izrazite svoj glasbeni talent.

Ustanavljamo tudi novo literarno sekcijo, ki bo pisala in brala pesmi. Vabljeni tako otroci in mladi kot tudi starejši. Skupaj bomo pesnili in brali pesnitve ter na koncu izdali zbirko najlepših pesmi. V okviru te sekcije želimo vzpostaviti tudi literarni krožek za otroke, da se bodo enkrat na mesec sestali na pravljični urici in si pripovedovali zanimive zgodbice ter razvijali igrive pogovore.

Za vse informacije o naših aktivnostih smo vam na voljo:

031 357 612,

064 159 939,

kud.kosec@gmail.com.

Veseli bomo vaše družbe in vaših predlogov ter novih idej!

 

Vaš KUD Kosec

FB-stran: www.facebook.com/KudKosec

Oglejte si tudi