Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Otroci so s prireditvijo obdarili mamice

Učenci in učitelji Osnovne šole Log - Dragomer so v sodelovanju z Občino Log - Dragomer in Kulturno-umetniškim društvom Kosec pripravili prireditev ob materinskem dnevu. Na odru so se osnovnošolci predstavili z recitacijo, pesmijo, plesom in igro. Pester in razgiban program je navdušil občinstvo, ki je večnamensko dvorano napolnilo do zadnjega kotička.
Prireditev ob materinskem dnevu ostaja najbolj množično obiskana prireditev, ki poteka v večnamenski dvorani ložansko-dragomerske osnovne šole. Mamice, babice, tete, očki, dedki, strici, sosedi in sosede, sestrice in bratci so se v velikem številu zbrali v dvorani, ki je pokala po šivih. Program prireditve so sooblikovali in izvedli učenci od prvega do šestega razreda osnovne šole ob pomoči svojih učiteljev ter občinstvo navdušili s svojo prikupnostjo, domiselnostjo ter otroško radoživostjo.

Občinstvo je z glasnim spodbujanjem na oder pospremilo mlade recitatorje, ki so spregovorili o mamicah in očkih. Gledalci so se zabavali ob kavbojskem plesu in domiselnih šalah o starših, prepričali so se tudi, da pesmi o mamicah in očkih dobro zvenijo v angleškem jeziku. Osnovnošolci so navduševali še s spletom ljudskih plesov ter skupinskim plesom, petjem in igranjem na klavir, nastopila pa je tudi Orffova skupina. Za konec so občinstvo presenetili še z glasbenim šopkom, ki so ga skupaj zapeli vsi nastopajoči.

Mamic pa s prireditvijo niso obdarili le nastopajoči, temveč so vse mamice, babice in tete organizatorji razveselili tudi s tulipani, ki so jih prejele iz rok v Koščeva folklorna oblačila oblečenih osnovnošolk.

V. L. 

Oglejte si tudi