Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Na Logu brez elektrike

Log-Dragomerčanom dobro znano situacijo, večer brez elektrike, je tokrat na gledališkem odru Gasilskega doma na Logu uprizorilo Kulturno društvo Menišija.
KUD Kosec je letos na oder loškega gasilskega doma povabil že lepo število gledališčnikov, tokrat pa so prišli iz Begunj pri Cerknici. Igralci iz KD Menišija so se gledalcem predstavili z zanimivo Črno komedijo sodobnega angleškega dramatika Petra Shafferja. Ko so se obiskovalci na začetku predstave z radovednostjo zazrli v zastor odra, jih je na presenečenje vseh tam pričakala tema. Medtem ko sta se na odru v popolni temi sproščeno pogovarjala glavna protagonista Brindsley Miller (Marjan Obreza) in njegova zaročenka Carol Melkett (Ana Primožič), so se gledalci sami pri sebi spraševali, ali se je kaj zalomilo. Čez nekaj minut so se prižgali odrski reflektorji, igralca pa sta kot v temi začela tavati po odru, takrat je namreč odrsko dogajanje potonilo v popolno temo. Glavno vodilo režiserke Dunje Podlesnik in komedije je namreč igra svetlobe oziroma preplet teme, odrskih luči in svetlobe vžigalice, s katerimi je režiserka spretno pokazala zaplete, ki se v igri zgodijo, ko v hiši glavnega lika zmanjka elektrike.

Dogajanje Črne komedije je postavljeno v London, v stanovanje kiparja Brindsleyja Millerja, ki pričakuje, da ga bo ta večer obiskala milijonarka in, če bo šlo vse po načrtih, kupila katerega izmed njegovih kipov. Isti večer njegova zaročenka v stanovanje povabi svojega strogega očeta, pokovnika Melketta (Rado Katern). Da bi na oba naredila kar najboljši vtis, si Brindsley in njegova zaročenka pri sosedu Haroldu Gorringu (Luka Petrič) na skrivaj izposodita nekaj pohištva in umetniških skulptur. Soseda, navdušenega zbiratelja umetnin, namreč ni doma. Večer se začne zapletati, ko pregori glavna varovalka in ostaneta v temi (do takrat je dogajanje na odru v popolni temi, ki ji sledi preplet elementov svetlobe in teme). S prihodom povabljenih in tudi nepovabljenih gostov se drama v temi stopnjuje, z njo pa pridejo tudi smešni zapleti.

 

V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi