Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Kosec vendarle na svojem

KUD Kosec je skupaj s Planinskim društvom Rega v odkupljenem stanovanju nad loškim vrtcem dobil svoj prostor. Društvi sta prostore prebelili, uredili razsvetljavo, jih opremili in poskrbeli za ogrevanje. Skupaj s KUD Kosec se boste na njihovih delavnicah po novem lahko eno leto družili v njihovih društvenih prostorih. Sicer pa člani društva tudi pretekli mesec niso mirovali, tokrat so nove veščine in znanja pridobivali na delavnici ročnih spretnosti KUD Drenov Grič.
Planinsko društvo Rega in KUD Kosec sta bila uspešna pri kandidiranju na javnem razpisu občine Log - Dragomer za uporabo prostorov v odkupljenem stanovanju nad loškim vrtcem. Kot nam je pojasnila predsednica KUD Kosec Anica Vengust, so se na razpis prijavili le oni in PD Rega in skupaj z njimi si bodo eno leto delili društvene prostore. Pojasnila nam je, da so planinci prostore prebelili in uredili razsvetljavo, nabavili omare, oni pa so poskrbeli za opremo prostora ter osnovni inventar: »Člani obeh društvev smo izjemno veseli in hvaležni občini, da so imeli posluh za nas. Končno smo dobili prijeten prostor za izvajanje delavnic, sestankov ter prijetno druženje.«


KUD Kosec se je povezal s KUD Drenov Grič
Članice društva so gostovale na delavnici sekcije ročnih spretnosti KUD Drenov Grič. »Udeleženke so nas lepo sprejele, nam pokazale svoje delo, najbolj zanimivi pa so bili izdelki iz koruznega ličkanja,« je povedala Vengustova. Dodala je, da so jih članice KUD Drenov Grič naučile rokovanja z iglo in posušenim ličkanjem, ustvarile so angelčke, zvezdice, košarice ter vaze. Sicer pa so se na delavnici spoznale tudi z ustvarjanjem s papirjem, izvedele so, kako izdelati spomladanske rože in darilne škatlice iz ovojnega papirja. »Papir se samo prepogiba in že je tukaj škatla. Kar ne moreš verjeti, kaj lahko izdelaš z glavnikom in ozkimi papirnatimi trakovi. Sestavile so lepo zvezdo, ovčko, kužka, lonček cvetlic. Zelo zanimivi pa so bili izdelki v tehniki origami,« je bila še navdušena predsednica Kosca. Ta je bila prevzeta nad starodavno umetnostjo, ki se je razvila na Japonskem in s katero ustvarjalci urijo spretnost prstov ter sposobnost hitrih zaporednih ročnih gibov in se ob tem učijo vztrajnosti, natančnosti, doslednosti in zanesljivosti. Vseh teh lastnosti so imele udeleženke očitno dovolj, saj so izdelale košarico iz kar 250 zloženih papirnatih lističev.

Miklavž je tudi letos obiskal otroke na Logu
Prvi med tremi decembrskimi možmi, Miklavž, se je še pred večernim obdarovanjem tradicionalno ustavil v gasilskem domu na Logu, kjer je otrokom razdelil dobrote. Tudi tokrat so ga spremljali angeli in peklenščki. Sicer pa so še pred prihodom dobrega moža občinstvo s svojim nastopom navdušile Žabice, ki so pripravile krajšo predstavo. Dogodek je organiziral odbor za ohranjanje kulturne dediščine, ki deluje v okviru KUD Kosec, v sodelovanju z Žabicami iz ŠŠD Log in župnijo Brezovica.

 

V. Lovrenčič
Foto: KUD Kosec

Oglejte si tudi