Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Jeseni sanacija Molščice

Občina Log - Dragomer in Agencija Republike Slovenije za okolje naj bi jeseni začeli sanacijo dela struge vodotoka Molščica. Kot nam je pojasnil župan Mladen Sumina, je v načrtu obnova najbolj kritičnega dela potoka, kjer je ozko grlo. Gre za del med regionalno in Šolsko cesto. Poleg tega je občina v letošnji proračun uvrstila ureditev in razširitev Molske ceste v delu, kjer bo potekala sanacija Molščice.
Sicer pa Sumina še pravi, da naj bi obnova tega dela vodotoka bistveno izboljšala razmere, saj je tu največja nevarnost poplavljanja. Glede na ekstremne vremenske razmere, ki smo jim priča v zadnjem času, ter divjanje naraslih vodotokov bodo po sanaciji okoliški prebivalci zagotovo lažje spali.

Sumina je ob tem poudaril, da je dober primer reševanja razmer ob vodotokih, ki poplavljajo, sanacija Malenščice, ki jo je občina skupaj z Arsom uredila pred tremi leti. Kot smo takrat poročali, je bila struga urejena v srednjem in spodnjem delu, kjer so jo precej razširili in poglobili. Z ukrepi so bistveno povečali pretok in tako pred poplavljanjem zaščitili okoliške prebivalce. Naj spomnimo, da je divjanje Malenščice občane, ki živijo ob tem vodotoku, najbolj prizadelo ob septembrskih poplavah leta 2010, potok pa je popljavljal tudi prej in pozneje – ob obilnejšem deževju. Kot je prepričan Sumina, je sanacija vodotoka razmere rešila, saj kljub kar nekaj hudim uram v zadnjih treh letih na tem območju ni več poplavljalo.

 

V. L.

Oglejte si tudi