Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Gasilci reševalci iz Občine Log - Dragomer

Zadnja vaja v letu 2014 je bila posvečena ljudem s posebnimi potrebami, kar je bila tudi letošnja tema meseca požarne varnosti v Sloveniji, pod geslom ko zagori, pomoč potrebujemo vsi.
Gasilci reševalci Občine Log - Dragomer pod vodstvom Tomaža Požarja se srečujemo na rednih mesečnih vajah, ki potekajo vse leto. Pridobljeno znanje utrjujemo s praktičnimi vajami in predavanji.

Naše delo so lahko ljudje pobliže spoznali na dnevih odprtih vrat v mesecu oktobru, ko smo jim razkazali vso opremo in tehniko, ki je pri nas na voljo. Med drugim so se lahko seznanili s temeljnimi postopki oživljanja in uporabo avtomatskega defibrilatorja.

Veseli smo, da imamo v naši sredini Ložanko Marijo Petkovšek, diplomirano medicinsko sestro, vodjo zdravstvene nege v Centru CIRIUS Kamnik, ki svoje znanje nesebično prenaša na nas, tako s predavanji kot skozi prakso.

Naše sodelovanje pa ne pozna občinskih meja, tako da so se nam na zadnji letošnji vaji pridružili tudi kolegice in kolegi iz PGD Brezovica, odlično pa sodelujemo tudi s kolegi iz PGD Stara Vrhnika.

 

Ob tej priložnosti želimo vsem občankam in občanom zdravo in varno leto 2015.

Oglejte si tudi