Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Pločniki dobivajo končno podobo

Delavci Komunalnega podjetja Ljubljana tik pred začetkom zimske sezone pospešeno nadaljujejo gradnjo pločnikov ob regionalni cesti v Občini Log - Dragomer. Na krajšem odseku na Lukovici in v Dragomerju so pločniki že preplasteni z asfaltom. Dela tako kot v preteklih mesecih potekajo na dveh gradbiščih, kjer je cesta polovično zaprta, promet pa je urejen izmenično enosmerno.

Delavci bodo pločnike najprej zgradili na desni strani ceste. Kot so nam pojasnili na Direkciji Republike Slovenije za ceste, so pločniki široki 1,9 metra, osvetljeni pa bodo s cestno razsvetljavo. Gradnjo na levi strani, kjer bodo uredili mešano asfaltno površino za traktorje, kolesarje in pešce, ki bo široka tri metre, bodo začeli prihodnje leto. Dela bodo potekala, dokler bodo to dopuščale vremenske razmere, nadaljevala pa se bodo spomladi, predvidoma marca, ko naj bi bilo vreme spet ugodno za gradnjo. Za dokončanje projekta bodo imeli še približno eno leto.

Kot smo že poročali, Komunalno podjetje Ljubljana pločnike in kolesarske poti gradi na 1,6 kilometra dolgem odseku. Investicija je vredna več kot 1,4 milijona evrov, poleg pločnikov in kolesarskih poti pa bodo uredili še dve križišči in avtobusna postajališča. Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi, iz Evrope pa naj bi dobili 85 odstotkov upravičenih sredstev.

 

V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi