Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Dragomerčani po poštne pošiljke po novem na pošto na Logu

Od 15. septembra dalje bo pošta na Logu odprta dlje, obenem pa bo Pošta Slovenije za naslovnike naselja Dragomer poštne pošiljke, na podlagi puščenega obvestila o prispeli pošiljki, začela izročati na pošti 1358 Log pri Brezovici. Prebivalci Loga, Bevk in Lesnega Brda bodo poštne pošiljke prevzemali tako kot do sedaj.

15. septembra se na področju poštnih storitev v Občini Log - Dragomer obetata dve veliki spremembi. Pošta bo med delavniki poskusno odprta dve uri dlje. Nov delovni čas bo takšen: od ponedeljka do petka od 8.00 do 11.30 in od 14.30 do 18.00 ter ob sobotah od 8.00 do 11.00. Testno obdobje naj bi trajalo šest mesecev. Nov odpiralni čas loške pošte izgleda bistveno bolj prijazen do njenih uporabnikov.

Druga sprememba je namenjena Dragomerčanom. Ti bodo od druge polovice septembra dalje poštne pošiljke prevzemali na loški pošti: »Naslovniki bodo na podlagi puščenega obvestila o prispeli poštni pošiljki na dan obvestila lahko pošiljko prevzeli na pošti 1351 Brezovica pri Ljubljani. Od naslednjega dne dalje in do izteka roka za prevzem pošiljk pa na pošti 1358 Log pri Brezovici. Na opisani način bodo prevzemali pošiljke tudi ostali naslovniki, ki že sedaj prevzemajo pošiljke na podlagi obvestila o prispeli pošiljki na pošti 1358 Log pri Brezovici.« Če razložimo na enostavnejši način: tisti dan, ko vam bo poštar v nabiralniku postil obvestilo o pošiljki, boste to lahko prevzeli na Brezovici, od naslednjega dneva dalje pa na Logu.

Kljub temu da bodo prebivalci naselja Dragomer zamenjali poštni okoliš in poštne pošiljke prevzemali na Logu, pa to ne prinaša drugih sprememb ali dodatnih stroškov. Osebni dokumenti, torej osebne izkaznice, potni listi, vozniška dovoljenja, dovoljenja za tujce in podobno, ne vsebujejo podatka o poštnem območju in jih tako ne bo potrebno zamenjati. Na Pošti Slovenije so še poudarili, da poštne številke ne bo treba menjati niti fizičnim niti poslovnim uporabnikom.


V. Lovrenčič

Oglejte si tudi