Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Bo pri trgovini dovolj prostora za krožišče?

Križišče pri loški trgovini bo, kot smo že poročali, dobilo novo podobo. Direkcija RS za infrastrukturo ga bo uredila ob gradnji kolesarskih poti ob regionalni cesti. Projektant je na stičišče regionalke in Ceste dolomitskega odreda umestil novo križišče, a s to rešitvijo vsi niso bili zadovoljni. Na občini so zato naročili novo projektno rešitev, ki preučuje možnost ureditve krožnega prometa.

Ob regionalni cesti bodo v okviru projekta gradnje kolesarskih stez gradili manjkajoče poti. Potem ko so v preteklih letih te zgradili med Lukovico in osnovno šolo ter uredili križišča, prehode za pešce in avtobusna postajališča, se bo projekt nadaljeval na Logu. Križišče pri tamkajšnji trgovini bodo popolnoma prenovili. »Občina je naročila variantni rešitvi o možnosti umestitve krožnega križišča s premerom 25 m oziroma s premerom 32 m. Obe varianti sta bili poslani v pregled in mnenje na Direkcijo RS za infrastrukturo,« nam je povedal Jure Jančič iz občinske uprave.
Kot smo še izvedeli, naj bi na sedanji makadamski površini zgradili dvosmerno enostransko kolesarsko stezo, na drugi strani regionalne ceste pa naj bi ohranili pločnik, ki ga bodo na novo uredili le na območju obeh avtobusnih postajališč in križišča. Tako kot do sedaj bodo uporabniki primestnega avtobusa lahko izstopili na obstoječem avtobusnem postajališču pri stavbi, v kateri je domoval vrtec oziroma šola, postajališče na drugi strani ceste pa bodo prestavili nekoliko bližje glavnemu mestu. V sklopu projekta bodo del pločnika zgradili tudi ob Cesti dolomitskega odreda.

 

V. L.  

Oglejte si tudi