Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Balon ogrevan, a drago

Športni balon v Športnem parku Dragomer, pod katerim so tudi v zimski sezoni na svoj račun prišli ljubitelji tenisa, je ogrevan. Investitor je rešil sezono s priklopom objekta na utekočinjeni naftni plin. Medtem se nadaljujejo postopki za plinifikacijo športnega parka, občinske stavbe in vrtca.

Kot smo poročali v zadnji številki Našega časopisa, so svetniki na zadnji lanski seji podprli sklep, da se nadaljujejo aktivnosti za ureditev plinske napeljave v športnem parku. Po načrtih bi sicer dragomerški športni park morali priključiti na plin še pred začetkom sezone in novopostavljeni balon naj bi se ogreval s tem energentom. A se je projektiranje in pridobivanje dokumentacije precej zavleklo, zato je bila teniška sezona pod balonom celo nekoliko pod vprašajem. Rešili so jo na eni strani dolga jesen in prizanesljivo vreme ter prizadevanja najemnika, da izpelje začrtani projekt. Korak naprej so na omenjeni seji omogočili tudi svetniki, ki so podprli sklep o nadaljevanju aktivnosti plinifikacije. Kljub temu so postopki, z zimo pred vrati, potekali prepočasi.

»Najemnik balona je želel rešiti sezono. Balon se ogreva na najdražji način, a je bila to edina možna hitra rešitev,« je pojasnil župan Stanovnik. Dodal je, da dejavnosti za priključitev športnega parka medtem potekajo dalje; kot smo še izvedeli, so v fazi zbiranja ponudb za izvedbo ter pogajanja za najugodnejšo ceno. Občina bo ob plinifikaciji športnega parka na plin priključila tudi vrtec in občinsko stavbo, kar je bilo tudi priporočilo občinskega sveta.

 

V. L. 

Oglejte si tudi