Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Svetovalnica ZOEM vabi na nov sklop evropsko uveljavljenih terapevtsko-edukativnih delavnic

»Pride čas, ko tudi najhrabrejšemu srcu spodleti – takrat te ne smeta zadrževati ne ponos ne strah, da se ne bi obrnil k drugemu človeku.« (Pam Brown)
Izkušnja kronične bolezni postavi pod vprašaj ustaljene načine vsakdanjega življenja in načine doživljanja sebe. Bolezen, njene posledice in načini zdravljenja obremenjujejo tako bolnika kot tudi njegove bližnje. Prevzemanje skrbi in bremen ob soočanju z boleznijo se pogosto kaže v občutkih tesnobe, nemoči in celo brezupa. Dolgotrajna obremenjenost, brez možnosti sprostitve, pa pogosto vodi v stanja depresije in sindroma izgorevanja.

Terapevtsko-edukativne skupine so se izkazale za zelo uspešen način preprečevanja depresije, tako pri bolnikih s kronično boleznijo kot tudi pri njihovih svojcih. Skupina nam omogoča, da lažje izrazimo in delimo svoje misli in občutke ob spoprijemanju z boleznijo, da prejmemo občutek podpore in sprejetosti od ljudi, ki se prav tako soočajo s podobno situacijo, ter tako posledično osmislimo svojo bolezen. V skupini lažje in hitreje vzpostavljamo in vadimo veščine soočanja s težavami, spremembami in napori.

Proces spoprijemanja s kronično boleznijo, tesnoba, strahovi, žalost in depresija, izguba, preprečevanje čustvene izgorelosti, ohranjanje socialne mreže, premagovanju stresa,…
Vse to so teme Terapevtsko-edukativnih delavnic, ki jih Svetovalnica ZOEM ponovno organizira v mesecu oktobru.

Tokrat pripravljamo delavnice za:

  • svojce bolnikov z demenco
  • svojce bolnikov s kroničnimi boleznimi
  • bolnike s Parkinsonovo boleznijo
  • bolnike z multiplo sklerozo


Vsi, ki čutite, da je čas, da naredite nekaj zase, prisrčno vabljeni!

Več informacij in prijave na telefonski številki: 040/829-210, na e-naslovu: info@zoem.si ter na internetni strani: www.zoem.si.

Oglejte si tudi