Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Zakaj bi kupovali novo, če lahko popravite staro?

Vsak zadnji četrtek v mesecu, na Povšetovi 4 v Ljubljani, na lokaciji CPU Ljubljana, kjer je locirana druga kavarniška popravljalnica v Sloveniji, lahko ob toplem napitku, v prijetni družbi, popravite svoje poškodovane predmete, ki bi jih še želeli še uporabljati in se hkrati naučite veščin popravil, ki so zelo pomembne za zmanjšanje porabe surovin, energije, vode, kemikalij, emisij CO2 ter prispevajo h krožnemu gospodarstvu.  Te usmeritve, ki morajo postati način življenja, podpira tudi MInistrstvo za okolje in prostor v sklopu projekta Pozabljen "R", ki ga vodi Okoljsko raziskovalni zavod. 

Na naše veselje, se je v mesecu novembru Repair Cafe dogodka udeležilo kar nekaj ljudi, ki že prepoznava pomen preprečevanja nastajanja odpadkov in ohranjanja virov in ki svojih poškodovanih predmetov niso kar zavrgli med odpadke ter se odpravili po  nakupu novih, temveč so se, v duhu pobude »Ne zavrzi ničesar«, udeležili novembrskega Repair Café dogodka ter, s pomočjo mojstrov Center Ponovne Uporabe, svojim izdelkom podaljšali življenjsko dobo.  Novo podobo in priložnost za novo življenje so dobili ptičja hišica, solna lučka, okvir za gobelin, ogledalo, krščanski križ, brisače…

Z udeležbo na Repair Café pridobite veliko več kot kot le popravljen izdelek in delovne veščine...Pridobite motivacijo in ideje za postopke popravil, prihranite denar, razvijete spretnosti, občutek, pripadnost in boljše razumevanje, kako ob nakupu izbrati izdelek, ki ga je mogoče popraviti.

Zato se ne obotavljajte! Pridružite se ideji Ne zavrzi ničesar ! V sklopu projekta Pozabljen "R", ki ga podpira MInistrstvo za okolje in prostor, vas vabimo na naslednji Repair Café Ljubljana, ki bo potekal že 22.12.2016, med 12:00-17:00!

Oglejte si tudi