Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Vozil bo še tretji kavalir

Okreten in brezšumen Kavalir 3 bo mnoge razveselil v mestnem središču, kjer sta doslej najpogosteje vozila prav prva dva Kavalirja.

Novi električni avtobus bo vozil v poletnem času po trasi, ki bo v intervalu 10–15 minut povezovala območje za pešce z najbolj uporabljanimi postajališči linij LPP (Drama in Krekov trg), prav tako pa se bodo potniki lahko z vozilom brezplačno zapeljali do glavne tržnice. 


Za razliko od prvih dveh Kavalirjev, ki sta na voljo že od leta 2009 in vozita po želji potnikov, bo Kavalir 3 v poletnih mesecih vozil po vnaprej določeni trasi, v hladnem obdobju pa bo lahko na voljo tudi na klic. 

Kavalir 3 je po starem mestnem središču prvič testno zapeljal v ponedeljek, 2. septembra, redno pa bo pričel obratovati na prvi dan Evropskega tedna mobilnosti, v ponedeljek, 16. septembra 2013. 

Novo električno vozilo bo prebivalcem in obiskovalcem prestolnice zagotavljalo okolju prijaznejši prevoz v središču mesta, saj ne proizvaja ne hrupa ne izpuhov. Vozilo je udobno in bo potnikom – sprejme jih lahko 5 – omogočilo hiter dostop do cilja, kar je še posebej pomembno za občane, ki težje peš premagujejo razdalje v razširjenem območju za pešce.

 

Drsna vrata, ki se odpirajo na željo potnika, so bila izdelana posebej za LPP, obenem pa je avtobus dodatno ustrezno opremljen z nizko vstopno ploščadjo. Poseben sistem proti priprtju zagotavlja varnost med vstopanjem in izstopanjem potnikov ter med vožnjo. Zaradi nove tehnologije baterije iz svinčevega gela je minibus energetsko učinkovitejši kot starejše generacije električnih vozil. S polno baterijo lahko avtobus prepelje 100 km. 


Kavalir 3 znamke minibus golia je opremljen s posebnimi stekli, ki so snemljiva; v prehodnem obdobju lahko uporablja loputo za zračenje, v zimskih dneh pa bo vozilo ogrevano.

 

Vir: MOL

Oglejte si tudi