Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Tek na smučeh v Ljubljani

Pust letos še ni pregnal zime, ravno nasprotno nas je v preteklih dneh pričakalo kar nekaj zapadlega snega. TIMING Ljubljana je po nedavnem sneženju tako lahko v Ljubljani pripravil 5 prog za tek na smučeh.

 

Urejene so proge Koseze, Živalski vrt – Biološko središče, Tehnološki park, Zadvor ter Zajčja dobrava. Najdaljša je proga Koseze, ki meri 12 km in poteka: Koseški bajer - Večna pot - Glinščica - Živalski vrt - Grba - Koseško naselje - Koseški bajer.

 

Ob manjši količini snega pripravijo proge za klasično tehniko s sanmi, ob ugodnih snežnih pogojih pa progo za obe tehnike prosto in klasično s snežnim teptalcem. Predvidena količina zapadlega snega za pripravo proge mora znašati najmanj 20 cm južnega snega ali 25 – 30 cm suhega snega. 


Oddelek za šport pri Mestni občini Ljubljana je sprejel posebni prioritetni vrstni red priprave prog, ki je razdeljen v tri prioritete. Prioritete so določene na osnovi dosedanjega števila obiska na posameznih progah. Ažurirane podatke o pripravljenosti tekaških prog najdete na spletni strani podjetja TIMING Ljubljana.

 

Stroške izdelave tekaških prog krije oddelek za šport MOL, tako da je uporaba le teh brezplačna.

Oglejte si tudi