Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Praznični ogledi Ljubljane

Do konca decembra si lahko privoščite praznično obarvane oglede Ljubljane. Vsak dan se lahko odpravite na zmenek z Božičkom, nazdravite praznični Ljubljani ter se zapeljete z ladjico Leo.
Le kdo lahko praznično Ljubljano predstavi bolje kot sam Božiček? Na posebej prirejenem vodenem ogledu našega mesta Božiček razkazuje svoje najljubše skrite kotičke in znamenitosti starega mestnega jedra. Na koncu ogleda vas bo povabil na toplo pijačo in piškot. Na Zmenek z Božičkom, se lahko odpravite do 30. decembra od 17. do 18.30 ure.

 

Ogled z naslovom Nazdravite praznični Ljubljani se začne v praznično okrašeni Mestni hiši, pred katero drobne želje izpolnjuje Dobra vila. Sprehod s turističnim vodnikom boste nadaljevali po praznično okrašenem starem mestnem jedru ter se po Ciril-Metodovem trgu podali do vzpenjače, ki vas bo popeljala na Ljubljanski grad. Po ogledu gradu boste na grajskem obzidju nazdravili praznični Ljubljani. Tudi temu ogledu se lahko pridružite do 30. decembra, in sicer od 18. do 19.30 ure.

Posebno doživetje pa je tudi vožnja z ladjico Leo, ki ga lahko doživite do 1. januarja, enourne vožnje pa se začnejo vsako polno uro od 16. do 20. ure. Ob pogledu na osvetljena pročelja znamenitih stavb in okrašene mostove se lahko za nekaj časa v samem središču mesta oddaljite od mestnega vrveža. Ladjica vas bo popeljala pod vsemi znamenitimi mostovi in mimo prenovljenih nabrežij, vse od Mesarskega mostu do Špice in nazaj.

Cena ogleda je 10 € na osebo, za otroke do 12. leta je cena polovična, do 4. leta pa so ogledi brezplačni.

Oglejte si tudi