Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Teden dojenja v UKC Ljubljana

Prvi teden v oktobru poteka v Sloveniji Svetovni dan dojenja. Ob tej priložnosti UKC Ljubljana pripravlja več dogodokov.

V Porodnišnici ljubljana bodo izvedli različne aktivnost. Letošnji slogan tedna dojenja je: »Razumevanje preteklosti je naložba v načrtovanje prihodnosti«. V avli ljubljanske Porodnišnice (stare in nove) bodo zaposleni pripravili razstavni  prostor, namenjen promociji in spodbujanju dojenja. Z nosečnicami, doječimi 
materami in obiskovalci se bodo pogovarjali o pomenu materinega mleka, prednostih dojenja in dostopni pomoči v primeru težav, ki jih imajo mlade mamice pri dojenju, odgovarjali pa bodo tudi na vprašanja obiskovalcev.

Predavanja v Šoli za starše

V Šoli za starše so bo promoviralo dojenje na predavnajih za bodoče starše. Na predavanja vabljo tako nosečnice, njihove porodne spremljevalce in seveda vse, ki jih ta tema zanima.

Predavanja bodo organizirana:

1.10. – ob 10., 16. in 18. uri,
2.10. – ob 9. in 16. uri,
3.10. – ob 18.15,
4.10. – 0b 9., 16., in 18.15 uri.


V sporočilu za javnost so še zapisali, da je dojenje je več kot samo hranjenje otroka. To je namreč čas, ko se otrok čuti najbolj varnega, ljubljenega, poslušanega … Je tudi več kot samo hranjenje z zdravo hrano, saj dojenje utrjuje čustvene vezi (ljubezen in razumevanje) med mamico in otrokom, ki se počasi navaja na zunanji svet.

Oglejte si tudi