Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Zmaji uspešni na Češkem

Po neprepričljivih predstavah doma, HDD Telemach Olimpija nadaljujejo uspešen niz v gosteh.

Po slabem začetku nove sezone, ki se je začela s šestimi porazi v sedmih tekmah, Ljubljančani počasi pridobivajo na formi. Ta obrat zaznamujeta menjava trenerja in začasni prihod NHL-ovca Jana Muršaka, ki je včeraj odigral četrto tekmo v dresu Olimpije. Olimpija je po njegovem prihodu nanizala dve zmagi, en poraz po kazenskih strelih in en poraz. Zadnjo zmago so hokejaši dobili s 5:3, Muršak je zbral dve podaji.


Tekmo je bolše začelo češko moštvo, ki so vse do 25. minute imeli vajeti v svojih rokah. V 25. minuti pa so zmaji povedli, ko je bil uspešen Brock McBride. Po šoku se domača ekipa ni znašla in tako je v 29. za 0:2 zadel še Anže Ropret. Takoj v naslednji minuti je zadel še Chris D'alvise, ki je zadel po podaji McBrida. Po več prekrških so domači zadeli dva hitra gola in se Ljubljančanom prbližali le na gol razlike, vendar je Olimpija tik pred odmorom zadela še en zadetek za bolj udobno prednost dveh golov.

Hokejisti Znojma so se v 51. minuti spet približali le na gol, vendar je po le minuti in pol McBride razliko spet povišal na 5:3. Ljubljančani pa bi lahko zmagala z razliko treh golov, če udarca Muršaka v 55. minuti ne bi ustavila vratnica.


HDD Telemach Olimpija ima tako sedaj dve zmagi v gosteh, navijači kluba pa prvo zmago na domečem terenu še čakajo.

Oglejte si tudi