Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Visoka zmaga nad Medveščakom

Bežigrajski stadion tudi v drugo Olimpiji prinesel zmago.

Tudi v drugo je Ice Fest Olimpiji prinesel zmago. Zmaji so čez večino tekme držali pobudo, kar jim je prineslo visoko zmago nad Medveščakom z 8:4.

 

Pred približno 9 tisoč navijači so bolj obetavno začeli tekmo Zagrebčani, vendar pa je vseeno prvi zadetek pripadal Olimpiji, ko je po odbitem strelu Chrisa D’Alvisa plošček v mrežo poslal Kevin DeVergilio. Za medvede je odgovor pripravil Saša Martinovič, ki je zadel iz modre črte. Le tri minute pa je atraktivno zadel Jan Muršak, po tem ko je preigral dva obrambna igralca in z močnim bekhendom premagal vratarja Ouzasa. Za Muršaka je to bila zadnja tekma v dresu Olimpije pred povratkom v Detroit v ligo NHL. Po tem zadetku so Zagrebčani iskali izenačenje, vendar je bil Jerry Kuhn izredno razpoložen.

 

Takoj na začetku druge tretjine so zmaji dosegli dva gola. Najprej je DeVergilio zadel pri igralcu več, takoj za tem pa je Muršak izkoristil odbiti plošček, po tem ko je na vrata streljal Žiga Pance. Sledile so umirjene minute, najbolj zanimivi deli so bili v času Power Playa, ko je za Medveščak zadel Adam Miller.

 

Na začetku zadnjega dela tekme je Medveščak vršil pritisk, vendar niso prišli do zadetka. Za Olimpijo pa je spet zadel DeVergilio z dobrim strelom iz levega kota. Zagreb se je po zadetku Boucharda približal na 5:3. Andrej Hebar pa je povišal na 6:3. Na 6:4 je z igralcem več pomanjšal Brine. Po tem so Zagrebčani tvegali vse, zmaje so napadli brez vratarja, za kar pa so plačali kazen. V prazno mrežo je najprej po podaji Muršaka zadel Žiga Pance. Četrto zmago nad medvedi je zapečatil Jaka Ankerst, ki je zadel za 8:4.

Oglejte si tudi