Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Trans4mator in Capoeira Tradição Baiana

Novi prostori, nova energija, stara dobra Capoeira Tradição Baiana in brazilski mojster Ubaldo "Alegria". Trans4mator je inštitut za ustvarjalno moč telesa, ki obiskovalcem nudi kvalitetne gibalne veščine.
Center veščin TRANS4MATOR na enem mestu združuje znanja različnih veščin, jih medsebojno oplaja in prepleta. Potrebujete učinkovito metodo umiritve odvečnih miselnih vsebin? Želite preseči togost tekmovalne miselnosti in površinskih odnosov? Vas zanima odnos s prostorom, ki vas obdaja?

Različne veščine ponujajo različne Poti, ki nas s trdim delom približajo temu, kar v resnici smo.

 

Capoeira Tradição Baiana v Tran4matorju:

TOREK 16:30-17:30 otroci, 17:45-19:45 odrasli

ČETRTEK 16:30-17:30 otroci, 19-21h odrasli

 

V centru veščin TRANSFORMATOR verjamemo v delovanje.

Verjamemo, da sta ustvarjalnost in delovanje procesa, ki tečeta z roko v roki. 

Različne veščine telo prefinjeno uporabijo kot orodje na različne načine.
Vse veščine transformirajo um vadečega. Joga, Capoeira, Taijiquan, Pilates in PAP, Contact in Freestyle.

 

Praksa, praksa, praksa.In vse bo prišlo. Smo gibanje. Za gibanje. Center, katerega ideja je na enem mestu združiti različne veščine, različne pristope k kultivaciji giba, telesa in uma. Vse veščine uporabljajo telo kot osnoven element raziskovanja. Vse veščine ponujajo možnost preseči ustaljene vzorce, prekiniti rutino toku življenja, ki pogosto polzi mimo nas, ne da bi se ga zavedali. Vse veščine ostrijo naše zavedanje. In preprosto rečeno je le življenje, ki ga zavedno živimo, vredno besede življenje.

 

Capoeira Tradição Baiana 

Na tečaju capoeire se najprej naučimo osnovnih gibov, premikov in obratov, nato pa počasi preidemo na tehnike napadaobrambe in akrobacij.

 Na treningu vidite brce po zraku, noge tam kjer so običajno roke, neštete obrate in nasmejane obraze. Vse to se dogaja z budnim pogledom uprtim v soigralca.

 Vadba capoeire pomaga razviti motorikogibčnost, spretnost, hitrost, odzivnost, koordinacijoin lahkotnost gibov. V igri capoeire se hitrost in natančnost prepletata z eleganco in milino gibov.

 Neločljiv del treningov in kulture capoeire je petje tradicionalnih pesmi v portugalščini in igranje inštrumentov. Poglobili se bomo tudi v korenine in zgodovino capoeire ter spoznali vlogo, ki jo je odigrala na brazilskem kulturnem in družbenem prizorišču. 

 

VEČ:

http://www.capoeiratb.si/

http://www.center.transformator.si/

www.facebook.com/capoeiratradicaobaiana.si

capoeiratb@gmail.com

041243411

Oglejte si tudi