Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Odhaja Page, prihaja Perković

Na nekaj zadnjih tekmah Uniona Olimpije je bil odsoten Dylan Page, ki je odšel v ZDA zaradi rojstva otroka.

 

Igralec je v petek klubu sporočil, da ne more nadaljavati sezone v Ljubljani zaradi osebnih razlogov in si želi sporazumne prekinitve pogodbe. Dogovor sta strani dosegli, Eric Fleisher, uradni zastopnik Pagea, pa  je povedal: »Željo po prenehanju sodelovanja je izrazil Dylan Page in sicer iz povsem osebnih razlogov. Poudariti moram, da je bila Union Olimpija v primeru razumevajoča in skupaj smo našli ustrezno pot do sporazumne prekinitve pogodbe. Union Olimpija je do igralca korektno izpolnjevala vse svoje obveznosti.«

 

Okrepitev: Jasmin Perković

 

Po odhodu Arona Baynesa in Dylana Pagea pa bo izpraznjeno mesto zapolnil hrvaški košarkaš Jasmin Perković. Igralec, ki je nastopal za številne klube v Evropi, premore potrebne izkušnje za nastopanja v ligi ABA in ligi Telemach, s svojim znanjem pa lahko pokriva tako pozicijo centra, kot tudi krilnega centra. Perković se bo Zmajem pridružil že danesin bo ob uspešno opravljenem zdravniškem pregledu, tudi uradno član Uniona Olimpije, so zapisali na spletni strani kluba.

 

Nazadje je igral v Nemčiji, kjer je podpisal kratkoročno pogodbo z Giessnom in jo ob koncu leta 2012 na lastno željo ni hotel podaljšati. V povprečju je dosegal 8,7 točke in 3,9 skoka na tekmo.

 

Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski je o pridobitvi povedal: “Na trgu dandanes ne mrgoli kvalitetnih in nam dosegljivih centrov, zato smo se odločili za preizkušenega Perkovića, ki ga dobro poznamo in se nam lahko priključi nemudoma. Je izjemno borben in čvrst igralec, ki ne pozna izgubljene žoge, postavlja čvrste bloke in skače, ni pa izrazit strelec. Po odhodu Pagea, smo se odločili da poiščemo igralca, ki lahko pomaga tako na poziciji centra kot tudi krilnega centra.”

Oglejte si tudi