Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Nova okrepitev hokejistov Olimpije

Hokejskemu klubu HDD Telemach Olimpija se po prihodu Jana Muršaka in prihodu Bojana Zajca obeta nova okrepitev. V klub namreč prihaja Američan z italijanskim potnim listom Kevin DeVergilio, ki ga je klubu priporočal Brock McBride. 26-letni Američan se najbolje znajde na poziciji centra.

 

Svojo hokejsko kariero je za čel v mladinski ligi EJHL, kjer je igral za Bay State Breakers, tam je na 40 tekmah zbral 66 točk. Po tem je igral za St. Lawrence University za katerega je, med leti 2005 in 2009, zbral 143 nastopov in na njih skupno dosegel 113 točk. Svoj profesionalni debi je dočakal v ligi ECHL za Las Vegas Wranglers. Sezono 2009-10 je pričel pri AHL ligašu Texas Stars, vendar se je po 13 tekmah vrnil v ligo ECHL, kjer je zaigral za Idaho Steelheads. Pred sezono 2010-11 se je preselil v klub Elmira Jackals, kjer je igral s Brockom McBridom. Ob koncu prestopnega roka je odšel v Evropo, kjer je do sedaj igral z norveški Maglerud Stars, lani pa za italijanski Pontebbo, kjer je bil s 73 točkami na 42 najučinkovitejši igralec Serie A. Sezono 2012-13 je pričel v švedski drugi ligi, kjer je za Tingsryd nastopil 6-krat.

Odhod Simona Fergusona

 

Ob omenjeni okrepitvi pa je vodstvo kluba tudi prekinilo pogodbo s Simonom Fergusonom. 29-letni Kanadčan je za zmaje v ligi EBEL zbral 10 nastopov in prispeval 3 podaje. V klubu so še za pisali, da Fergusonu v nadaljevanju njegove kariere želijo vse najboljše.

 

Olimpijo danes čaka nastop protu madžarskemu klubu Sapa Fehervar, v nedeljo pa gostoju pri Salzburgu.

Oglejte si tudi