Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Fenerbahče premočan

Union Olimpija je v 2. krogu Evrolige v Stožicah klonila proti premočnemu turškemu Fenerbahčeju. Končni rezultat tekme je bil 81:75. Po zmagi nad Cantujem v prvem krogu ima sedaj olimpija eno zmago in en poraz.

Union Olimpija se je enakovredno borila z ekipo Fenerbahčeja skozi celotno tekmo. In je v nekaterih  pogledih bila boljši nasprotnik, vendar pa je bila predvsem neuspešna pri metih iz igre, kjer je bila uspšena le v 39 odstotkih. Še ob polčasu so zmaji vodili z 46:43. V prvih dveh četrtinah je blestel predvsem Aron Baynes, ki je odlično kontroliral igro pod košem. Svoje so dodali tudi branilci.

 

V drugem delu tekme se je nadaljevala borba za vsako žogo. Igralci Uniona Olimpije so pokazali, je tudi v drugi polovici pokazala, da se lahko kosa z zvezdniško ekipo. V zadnji četrtini je Fenerbahče izkoristil izkušnje in večjo zbranost v ključnih trenutkih tekme ter zasluženo slavil.

 

Za Union Olimpijo je 14 točk dosegel Aron Baynes, 13 Klemen Prepelič in 10 Dylan Page. Pri Fenerbahčeju je bil najboljši strelec tekme Bo McCalebb, ki je utrpel tudi poškodbo gležnja tekom zadnje četrtine. Po 13 točk sta prispevala Mike Batiste in Omer Onan. Bojan Bogdanović se je ustavil pri 14 točkah. statistika

 

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije je po tekmi povedal: "Čestitke Fenerbahčeju za zmago. Bili smo blizu, a proti tako izkušeni ekipi, ki definitivno še ni v formi, bi morali igrati bolj potrpežljivo. Zmagali so zaradi tega, ker so bili bolj potrpežljivi. Zdržali smo visok nivo koncentracije 35 minut tekme, potem pa smo napravili nekaj prehitrih odločitev, ki so nas stale zmage. Svojim igralcem nimam kaj očitati. Izkušnje je potrebno dobiti. Svojim igralcem sem pred tekmo dejal, da rabimo biti potrpežljivi. To je podobno, kot če greš na večerjo, pred tem pa poješ kilo kruha, ker si neučakan. Seveda, potem nisi sposoben, da bi pojedel še večerjo. Zahvalil se bi rad publiki, ki je bila izjemna! Vabim jih še na druge tekme, kjer bomo spet dali vse od sebe, da presenetimo velikane, ki bodo gostovali v Stožicah."

Oglejte si tudi