Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Delite z nami zdravo zabavo!

Bodite del akcije, ki mladim po vsej Sloveniji vsako leto zagotovi nepozabna doživetja, druženje ob in s športom in obilo zdrave zabave. K sodelovanju pri medijski podpori projekta vabimo predstavnike medijev.

S športom do zabave z družino! To je osrednji slogan letošnje vseslovenske akcije Veter v laseh, ki se bo že 18. leto zapored odvijala v številnih krajih po celi Sloveniji. V času od konca aprila pa vse do začetka oktobra se bo na 60 prireditvah na različnih prizoriščih družilo okoli 10.000 udeleženec iz cele Slovenije.

Cilji akcije, ki je namenjena mladim med 7. in 25. letom starosti, so širiti ljubezen do športa in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in kot protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Ob mednarodnem letu družine, ki ga obeležujemo prav letos, bo akcija potekala ob predstavitvi športnih aktivnosti kot kvalitetnega načina druženja za celo družino, kar ponazarja tudi slogan akcije.

 

Nov koncept akcije zajema pester športni program, ki temelji na ekipnem preizkusu v okviru katerega se posamezniki skupaj s svojimi sotekmovalci odpravijo na Lov za Vetrom v laseh in zbiranjem točk. Udeleženci se med drugim preizkusijo na atletskem, gimnastičnem in orientacijskem poligonu, v igri z improviziranimi pripomočki ter v različnih atraktivnih športih. Ob vsem tem na prizoriščih potekajo tudi spremljevalne družabne dejavnosti, v okviru katerih se  predstavijo lokalne športne, družbene in kulturne organizacije ter tako z različnimi glasbenimi, gledališkimi, animacijskimi in promocijskimi aktivnostmi obogatijo program.

 

Akcijo je do sedaj podprlo že več kot trideset slovenskih občin. Na prireditvah pa bodo prisotni tudi ambasadorji športa za vse – znani slovenski športniki, ki se bodo aktivno vključili v promocijo športa in gibanja med mladimi.

 

Zaključek akcije predstavlja več zaključnih festivalov, ki jih v tednu otroka (od 7. - 13. oktobra) načrtujemo na različnih lokacijah.

 

K sodelovanju vabimo predstavnike tako tiskanih, elektronskih kot televizijskih medijev, ki bi bili pripravljeni zagotoviti medijsko pokritost dogodkov v obliki prispevkov, intervjujev z udeleženci, organizatorji ali ambasadorji oziroma reportaž iz posameznih prireditev.

Predstavitev koncepta, ciljev ter poteka celotne akcije bo na voljo na krajši delavnici, ki jo za izvajalce prireditev pripravljamo ta četrtek, 17. aprila s pričetkom ob 15.00 uri na sedežu Športne unije Slovenije. Vsi, ki bi vas sodelovanje z nami zanimalo, vabljeni k udeležbi.

 

Več informacij najdete na prenovljeni spletni strani www.vetervlaseh.si, v primeru dodatnih vprašanj pa se lahko obrnete na vodjo projekta, Mojco Koligar, ki vam bo z veseljem pomagala (mojca.koligar@sportna-unija.si, 041 479 991).

Oglejte si tudi