Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Borbena Olimpija za prvo zmago v Evroligi

Po tem ko je Olimpija na prvih treh tekmah ABA lige nanizala 2 zmagi in 1 poraz, je tudi Evroligo začela z zelo pomembno zmago proti italijanskemu Mapooro Cantu.

V otvoritveni tekmi evroligaške sezone so ljubljanski košarkarji v gosteh premagali Mapooro Cantu z solidno razliko 13 točk pri končen rezultatu 84:71. Končni rezultat pa ne kaže na težko tekmo, ki je bila večino večera zelo izenačena z veliko preobrati v vodstvu. Tehnico so na koncu previseli meti za tri točke. Olimpiji je ob koncu tekme uspel delni izid 21:7,  v katerem s zadeli 4 mete za 3 točke. Dvakrat je izza črte zadel Sasu Salin.


Zmaga je dobra popotnica za nadaljevanje v Evroligi, saj je to prva zmaga po desetih letih na otvoritveni tekmi Evrolige. Naslednji petek se bo Olimpija v Stožicah pomerila z velikim Panathinaikosom.

Izenačena tekma

Tekma se je pričela izenačeno z vmesnima izidoma 2:2 in 7:7.  Nakar so si italijani pridobili prednost 12:9, vendar pa so Ljubljančani izničili prednost za rezultat 12:16, rezultat ob koncu četrtine pa je bil 17:20 za Ljubljančane. Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugi četrtini, saj je po prvem polčasu Olimpija odšla na odmor z minimalnim vodstvom 40:41, po tem ko je Sasu Salin v zadnjih sekundah zadel za 2 točki.

Težki boj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, vedno bolj odločilna je bila odlična igra Olimpije v obrambi, saj so Cantuju onemogočili hitro posredovanje žoge in tako preprečili zadetke. Kljub temu so gostitelji v 34. minuti prišli do vodstva 64:63. Odločitev je pa padla v zadnji četrtini v kateri sta Prepelič in Sailn zadela dve zaporedni trojki, ki sta tehnico močno nagnili na stran Olimpije.

Oglejte si tudi