Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Baynes zapušča Olimpijo

Iz Uniona Olimpije so včeraj sporočili, da iz ljubljanskega kluba odhaja center Aron Baynes.

"Če je Union Olimpija pred mesecem dni še lahko kljubovala ponudbam za avstralskega centra Arona Baynesa, to danes ni bilo več mogoče. Klub je ponudbo za igralca prejel včeraj, danes pa z vsemi vpletenimi že dorekel vse potrebno glede prestopa. Baynesa v kratkem čakajo še zadnje formalnosti pred podpisom pogodbe z novim klubom, ureditev zahtevane papirologije in zdravniški pregled," so zapisali ns spletni strani kluba. V Unionu Olimpiji niso razkrili v kateri klub Baynes odhaja, vendar pa je najverjetneje, da odhaja v San Antonio.

 

Uresničene sanje

 

V klubu so ocenili, da Baynesa ne bi bilo primerno zadržati na silo in mu dovolili prestop. Izvrstni center je tako dobil edinstveno priložnost, da pri 26 letih uresniči svoje sanje. Ponudba pa je bila tudi za klub bolj ugodna, Olimpija naj bi s prodajo zaslužila 400 tisoč evrov.

 

Baynesa, ki je bil prvi skakalec prvega dela letošnje Evrolige, bosta skušala nadomestiti Alen Omić in Emir Sulejmanović, ki bosta tako dobila več minut na parketu.

 

Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski je o prestopu povedal: "Aron je moral izkoristiti življenjsko priložnost in pri tem ga nismo želeli ovirati. Ker je prestop zadovoljil tudi klub, prevelikega objokovanja ne sme biti. Ne glede na odhod igralca sem vesel in ponosen, da se je na tak način pokazal sad našega dela. Želimo mu veliko sreče in uspehov v nadaljevanju kariere."

Oglejte si tudi