Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

SPOMINČICA SE POSPEŠENO PRIPRAVLJA NA 8. PGS DOBRNA 2016

Spominčica – Slovensko združenje za pomoč pri demenci in Psihiatrična klinika Ljubljana sta v minulih sedemnajstih letih pripravili sedem strokovnih srečanj, namenjenih vsem, ki se poklicno pa tudi širše srečujejo z obolelimi za demenco in njihovimi svojci. Po mnenju udeležencev so se dosedanja srečanja izkazala kot pomemben vir za strokovno izpopolnjevanje vseh, ki se soočajo z demenco; naj gre za zaposlene v zdravstveni, socialni, upravni ali nevladni dejavnosti.

Po zadnjem, 7. psihogeriatričnem srečanju leta 2011, Spominčica v sodelovanju s Psihiatrično kliniko Ljubljana ponovno organizira strokovno srečanje o demenci. S tem Spominčica nadaljuje delo svojega ustanovitelja izr. prof. dr. Aleša Kogoja, specialista psihiatrije, ki je bil pobudnik teh srečanj.

Tako bo letos 8. psihogeriatrično srečanje potekalo 16. in 17. septembra v Termah Dobrna, pod naslovom: Živeti z demenco v demenci prijaznem okolju.

Rdeča nit srečanja »živeti z demenco v demenci prijaznem okolju«, je nadaljevanje teme zastavljene na 25. jubilejni letni Konferenci Alzheimer Europe leta 2015 v Ljubljani z naslovom: Demenca – prenos strategij v prakso. Glede na to, da je s podpisom ministrice za zdravje, Slovenija konec maja dobila Strategijo za obvladovanje demence do leta 2020, je strokovno srečanje v Dobrni tudi nadaljevanje te strategije.

PGS Dobrna 2016 je zato namenjeno izmenjavi informacij in izkušenj različnih strok s področja demence, ki bodo pripomogla k bolj kakovostnemu in humanemu ravnanju z osebami z demenco ter manj stresnemu življenju njihovih svojcev.

Predavatelji in nastopajoči na PGS Dobrna 2016 bodo govorili o demenci kot izzivu sodobne družbe, o novostih pri zdravljenju in diagnostiki Alzheimerjeve bolezni, o življenju z osebo z demenco v domačem okolju, o socialnih službah za demenco prijaznem okolju, o novih pristopih k obravnavi oseb z demenco in svojcev ter mnogih drugih temah, ki zadevajo osebe z demenco in njihove svojce.

Na strokovno srečanje so vabljeni vsi, ki se pri svojem delu srečujejo z demenco: psihiatri, nevrologi, družinski zdravniki in ostali zdravstveni delavci, socialni delavci, negovalci, predstavniki Domov starejših občanov, svojci oseb z demenco in bolniki z demenco.

 

Oglejte si tudi