Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

ZNANJE in OPTIMIZEM za 2014

Mesto smo ljudje. Vsak s svojo zgodbo spletamo skupno zgodbo in pripomoremo, da je življenje v mestu lepše, prijetnejše za vse.
Zgodba našega Javnega zavoda »Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana« je podobna pisanemu travniku, na katerem se pod okriljem pridnih čebelic bohotijo pisane cvetlice. Vsaka je pomemben del celovitosti barv in lepote. Med skrite zaklade naše pestrosti sodijo različni projekti, s katerimi skušamo okrepiti sestavine, pomembne za blaginjo nas vseh, ne le meščanov Mestne občine Ljubljana, temveč tudi širšega okolja, katerega del smo. Te sestavine so:
  • medgeneracijsko sodelovanje Z vzpostavitvijo Centra medgeneracijskega učenja želimo prek vseživljenjskega učenja zbližati pestrost generacij in odpreti nove razsežnosti medgeneracijskega učenja.
  • medkulturno povezovanje V različnih izobraževalnih programih odpiramo možnosti za tiste, ki jim preteklost ni najbolj prizanašala – npr. prosilce in osebe z mednarodno zaščito, s čimer jim omogočamo lažje vključevanje v novo okolje in hkrati podiramo stereotipe drugačnosti ter krepimo medsebojno spoštovanje.
  • kakovost življenja in dela Tistim, ki jim je preteklo leto pokazalo zobe in so ostali brez zaposlitve, poskušamo v  različnih delavnicah vseživljenjske karierne orientacije povrniti samozavest in vliti moč za odkrivanje novih priložnosti.
  • spodbujanje vseživljenjskega učenja in pridobivanja novih znanj S pestro izbiro srednješolskih programov, pridobivanje certifikatov nacionalnih poklicnih kvalifikacij, raznolikih programov za dvig ravni pismenosti in vseživljenjske uspešnosti odraslim ponujamo, da zasadijo nove cvetlice na svoj travnik uspešnosti.
  • spoštovanje in nasmeh za vsakogar, ki pride k nam.

 

Če menite, da še niste našli pravega skritega zaklada znanja, pridite k nam in z veseljem vam bomo pomagali poiskati pravi program za vas. 

Oglejte si tudi