Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Študentski mesec kulture

Z jutrišnjim dnem se v organizaciji Študentske organizacije univerze v Ljubljani (ŠOU-LJ) začne Mesec kulture. Študentje bodo v tem mesecu tako lahko zastonj obiskali nekaj predstav v SNG Drama Ljubljana in Slovenskem mladinskem gledališču. Zvrstili se bodo literarni večeri, potopisna predavanja, brezplačne ustvarjalne delavnice, ... V dvorani dijaškega doma Tabor bo od 11. marca dalje potekal Teden plesa. 13. marca bo potekalo 8. medfakultetno impro prvenstvo. To so pa le nekateri dogodki, ki se bodo zvrstili, celoten program si lahko ogledate na spletni strani ŠOU-LJ.

 

Otvoritev Meseca kulture bo zaznamovala otvoritev razstave študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in Visoke šole za risanje in slikanje. Razstavljena bodo dela študentov ALUO-Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter VŠRS-Visoke šole za risanje in slikanje-Arthouse iz različnih likovnih področij: od slikarstva, kiparstva, grafike, fotografije, ilustracije do restavratorstva, inštalacije … Razstavo del študentov koordinira in organizira Borut Berič.

 

Mesec kulture bo tako potekal od torka, 5. marca, pa vse do srede, 27. marca 2013, ko bo v Klubu K4 potekal zaključek meseca kulture.

 

Mesec glasbenih delavnic

 

V letošnji izvedbi Meseca kulture se boste lahko vsi tisti, ki bi si radi izpopolnili glasbeno znanje, prijavili na brezplačne glasbene delavnice. Vsak, ki bi si rad izpolnil svoje znanje instrumenta-petja, bo imel možnost treh brezplačnih glasbenih ur z izkušenim glasbenim mentorjem. V mesecu kulture se lahko prijavite in izboljšate svoje znanje na naslednjih instrumentih: kitara, klavirska harmonika, diatonična harmonika, klavir in petje. Za delavnice se prijavite na info@egolecta.si.

 

Teden odprtih vrat muzejev, galerij in Kinoteke

 

Od jutri dalje pa vse do nedelje, 10. marca, Ljubljanski muzeji, galerije in Kinoteka študentom v sklopu Meseca kulture ŠOU v Ljubljani odpirajo svoja vrata na stežaj. Vstop prost ob predložitvi študentske izkaznice.

 

Oglejte si tudi