Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

ŠOU v Ljubljani za mlajše in starejše

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je na razpisu za medgeneracijske projekte, ki ga je objavila junija letos, podprla 24 projektov v skupni višini 33.400 evrov.

Vsebinsko bodo dejavnosti ŠOU v Ljubljani na področju medgeneracijskega sodelovanja v prihodnjem letu dopolnjevali večinoma projekti za predšolske otroke (tečaji tujih jezikov, glasbena in druga kulturna animacija, fotografske delavnice, delavnice animiranega filma, poletni tabori, kako pregnati strah pred zdravniki), osnovnošolce (izobraževalni tabori, čitalnice), srednješolce (raziskovalni tabori, delavnice za mladinske vodnike) in starostnike (rekreativna vadba) ter tudi različni družbeno koristni projekti v različnih lokalnih okoljih po Sloveniji (naravovarstvene delavnice in publikacije, delovne akcije).

V skladu z razpisnimi pogoji gre za projekte društev, zvez društev in zasebnih zavodov, ki jih organizirajo študentje za druge generacije (mlajše, starejše), potekali pa bodo do konca septembra prihodnje leto. ŠOU v Ljubljani se je z razpisom pridružil aktivnostim v Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti in s tem tudi pripomogel k večji aktivnosti študentov na področju medgeneracijskega sodelovanja.

Na javni razpis za izbor medgeneracijskih študentskih projektov, ki dopolnjujejo program ter cilje ŠOU v Ljubljani, je prispelo 40 vlog. 8 vlog je bilo zavrženih, 32 vlog je bilo popolnih in pravočasno ter pravilno oddanih. Izmed slednjih jih 8 ni izpolnjevalo pogojev razpisa, 24 vlog 18 različnih prijaviteljev pa je bilo odobrenih za sofinanciranje.

ŠOU v Ljubljani sicer delovanje študentskih nevladnih organizacij podpira v okviru stalne dejavnosti Društveno stičišče - STIKS; prek različnih razpisov že vrsto let vsako leto sofinancira projekte in dejavnosti okoli 200 nevladnih organizacij. Največja slovenska študentska organizacija nevladnim organizacijam med drugim omogoča tudi brezplačno uporabo prostorov ŠOU v Ljubljani, organizira brezplačna strokovna izobraževanja in nudi brezplačno lektoriranje ter prevajanje iz/v angleščino.

Oglejte si tudi