Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Že 1000 podarjenih računalnikov

V društvu Duh časa smo podarili že 1000 računalnikov socialno ogroženim, kar bomo proslavili s piknikom v nedeljo, 29. junja, od 12h dalje, v Bio parku NIVO, v Žalcu na katerem se bomo skupaj zbrali vsi prostovoljci, prejemniki in vsi, ki so pomagali pri projektu.

Z veseljem sporočamo, da naša dejavnost Računalniki za socialno ogrožene v teh dneh praznuje prav posebno obeležje. Podarili smo namreč že tisoči računalnik družini v stiski. Ob tej priložnosti smo se odločili pripraviti prav poseben piknik, na katerem se bomo na enem mestu zbrali vsi prostovoljci, prejemniki naših računalnikov in vsi, ki ste nam pomagali pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

 

Piknik se bo zgodil v nedeljo, 29. junija v Bio parku NIVO, potekal bo med 12. in 21. uro v idiličnem objemu narave. Imeli bomo zabavni program (glasbenika Luj in Danijela, otroški kotiček, odprti mikrofon in akustično zasedbo Trio Sepki), ob tej priložnosti pa bomo s seboj prinesli še okoli 20 računalnikov za tamkajšnje družine v stiski. Na prizorišču bodo razstavljali tudi okoliški pridelovalci ekološko pridelane hrane in izdelkov.

 

RSO je sicer povsem prostovoljska dejavnost, ki že poka po šivih. Vedno več je donatorjev rač.  opreme in prosilcev, vedno več pa je tudi prostovoljcev, ki z veseljem obiskujejo naše delavnice. Te smo do danes že uspešno vzpostavili v Ljubljani, Mariboru, Slovenj Gradcu, Zagorju ob Savi, Izoli, Novem mestu, Postojni, na Ptuju in tudi v drugih krajih, le na celjskem, gorenjskem in v Prekmurju še ne. Zato bomo omenjeni piknik izkoristili tudi za dialog z organizacijami in ustanovami, ki bi nam lahko pomagale do prostorov na območju Celja. Tako se bo naše delo razširilo tudi tja, kjer po naših opažanjih zaskrbljujoče narašča odstotek socialno ogroženih. Poleg finančne in materialne podpore ter novih prostovoljskih moči, iščemo tudi nov prostor za ljubljansko delavnico, v kateri nas računalnike pripravlja že preko 30 prostovoljcev.

 

Piknik za 1000 podarjenih računalnikov torej ne bo le simbolično obeležje našega dela, ampak tudi načrtovanje prihodnosti naše dejavnosti, da bi tako še več ljudi postalo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Vabimo vas torej, da se nam pridružite v nedeljo, 29. junija v Bio parku NIVO ter skupaj z nami nadaljujete zgodbo, ki smo jo začeli decembra 2011, ko smo v sklopu naše dejavnosti študentu iz Zagorja ob Savi podarili prvi računalnik.

Se vidimo v nedeljo!

Oglejte si tudi