Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Uspešni Zalo(g)vant

Po uspešno zaključeni akciji zbiranja rabljenih oblačil, ki je v Četrtni skupnosti Polje potekala od 27.3. do 5.4se je v veliki telovadnici OŠ Zalog v Zalogu, odvila zaključna dobrodelna prireditev, Zalo(g)vant - zaloški bazar za spremembe.

 

Akcijo in zaključno prireditev je organiziral Četrtni mladinski center Zalog, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji v sodelovanju z Osnovno šolo Zalog, Četrtno skupnostjo Polje in Civilno družbo Spodnji Kašelj - Podgrad - Zalog ter številnimi, predvsem mladimi, prostovoljci.

 

Z akcijo zbiranja rabljenih oblačil in prireditvijo v Zalogu, se je Četrtna skupnost Polje priključila dogodkom ob vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, v organizaciji Slovenske filantropije.


Na prireditvi so bila obiskovalcem, po simboličnih cenah, na voljo podarjena rabljena oblačila za vse generacije, ki so jih prodajale učenke OŠ Zalog. Poleg bazarja oblačil je potekal tudi svojevrsten kulinarični bazar domačih dobrot, ki so jih pripravile lokalne gospodinje.

Bazar oblačil in kulinarike je popestril kulturni program, skozi katerega sta nas popeljali voditeljici Anja Šter iz Inštituta za afriške študije in učenka OŠ Zalog, Taja Cestar. Nastopil jeotroški pevski zbor OŠ Zalog pod vodstvom Sare Bunič, ki mu je sledil uigran plesni nastop plesalcev Kulturno umetniškega društva Mladost iz Ljubljane. Ti so se, ob spremljavi hišnega bobnarja in harmonikarja, predstavili z Leskovačkim kolom in drugimi plesi. Vsi nastopajoči so nastopili prostovoljno.

Zbrane so na prireditvi pozdravili predsednica ČS Polje Marti Avsecpredstavnica Civilne družbe Spodnji Kašelj - Podgrad - Zalog Marta Černe in ravnatelj OŠ Zalog Rajko Mahkovic, ki je vsem zbranim zagotovil, da bo šel denar od prodaje oblačil in ostalih prostovoljnih prispevkov v prave roke. V imenu organizatorja - Četrtnega mladinskega centra Zalog, sta se lokalni skupnosti, za sodelovanje pri akciji in na prireditvi zahvalila koordinatorja

Doris Novak in Marko Taljan, ki sta poudarila izjemen odziv krajanov pri akciji zbiranja oblačil in dobrodelni namen dogodka - vsa zbrana sredstva bodo namenjena šolskemu skladu OŠ Zalog. Zaključila sta z upanjem, da prireditev postane tradicionalna.

Dogodka ne bi bilo brez nesebičnega prispevka donatorjev oblačil - krajanov Četrtne skupnosti Polje in izjemno predanih učencev OŠ Zalog ter prostovoljcev Javnega zavoda 

Mladi zmaji, ki so bili za dober namen pripravljeni žrtvovati kar nekaj svojih popoldnevov in tako na svoj način postati del gesla letošnje akcije Slovenske filantropije: "Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI."


Zapisal: Marko Taljan, vir: O-STA

Oglejte si tudi