Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Prihaja največji fotografski dogodek v Sloveniji: Dan fotografije - Photokina po Photokini

Na letošnjem dogodku Dan fotografije bodo vse največje blagovne znamke v fotografskem svetu tudi slovenski javnosti prikazale novosti, ki so jih svetovni javnosti prikazali sredi septembra na največjem fotografskem dogodku na svetu Photokina v Koelnu. Dogodek bodo popestrila zanimiva predavanja in delavnice, med drugim bodo svoje zgodbe skozi fotografijo delili Arne Hodalič, alpinistka Vlasta Kunaver, lovec na tornade Marko Korošec, praktični primer videografskega projekta pa bosta predstavila direktor fotografije in režiser Darko Herič in Luka Marčetić.

Celodnevni dogodek bo poskrbel za večino vaših želja in okusov, ne glede na to ali ste profesionalni fotograf ali pa vam je fotografija le konjiček. Brezplačni dogodek Dan fotografije bo potekal v soboto, 22. oktobra, med 9.30 in 20.00 v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Snovalci programa dogodka so pripravili zanimiva fotografska predavanja. Arne Hodalič bo tako, kot je obljubil pred dvema letoma, predstavil nadaljevanje svojega takratnega predavanja, tokrat z naslovom Izginjajoče kulture, Vlasta Kunaver, članica edine jugoslovanske ženske himalajske odprave na Južno Anapurno nas bo popeljala v Nepal, deželo, kjer je zemlja zvezdam najbližja, Marko Korošec, ljubiteljski meteorolog, pa nam bo pobliže predstavil svoj že 17 let trajajoči hobi, lov na tornade. Direktor fotografije Darko Herič in režiser Luka Marčetić bosta prikazala, kakšno je profesionalno snemanje filmov z GH4, Nejc Mažgon bo na delavnici predstavil postopek, kako si lahko postavimo svojo fotoknjigo, Matjaž Intihar pa nam bo povedal nekaj več o izboru, obdelavi, pripravi in arhiviranju fotografij.

 

Za fotografiranje bo poskrbljeno tudi letos. Pod vodstvom Aleša Bravničarja, ki bo predstavil različne tehnike fotografiranja in osvetlitve boste lahko fotografirali manekenko in Playboyevo sanjsko dekle Anjo Jenko, ki pa ni ista Anja Jenko kot pred dvema letoma. 

 

Vsi obiskovalci dogodka boste lahko sodelovali tudi v nagradni igri z bogatimi nagradami, med njimi je tudi brezzrcalni fotoaparat Canon EOS M10.

Na dogodku se bodo s svojim izdelki predstavile različne blagovne znamke: Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Olympus, Foto GM, Tamron, Metz, Cewe, Lowepro, Hoya, Marumi, Hähnel, Tokina, Eneloop, Foto GM in Jupitra.

Organizator dogodka je Foto Beseničar. 

Oglejte si tudi