Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Zlati boben se je pričel; Mihai Gongu imenovan za predsednika Enokanalne žirije; Prvi finalisti znani danes!

Ljubljana – Danes, 7. oktobra, se prične 21. festival Zlati boben, ki bo v Portorožu in Piranu ponudil štiri dni odličnih predavanj, štiri divje zabave in dve podelitvi nagrad v sredo in petek. Zlati boben s ponosom oznanja, da je Mihai Gongu, izvršni kreativni direktor, GMP Advertising Bucharest, imenovan za predsednika Enokanalne (Single Channel) žirije namesto Andreasa Paulija, ki, zaradi nepredvidenih obveznosti v pisarni, ni zmogel prevzeti obveznosti predsedovanja žirije. Z imenovanjem Mihaia za novega predsednika Enokanalne žirije je bil kot član žirije imenovan še Manfred Wappenschmidt, kreativni direktor, eo Burnett Frankfurt. Prvi finalisti v skupinah D., G., H., N., S., T., R., U. in V. bodo objavljeni danes po 16.00 na spletni strani Zlatega bobna http://www.goldendrum.com/sl/.

 

Ostra tekma, hudičev izziv …

V letošnjo tekmo 21. Zlatega bobna je 1220 del prijavilo 30 agencijskih mrež in 291 agencij iz 24-ih držav. Najboljša prijavljena dela in prijavitelje čaka 17 Velikih nagrad (Grand Prix) in prvič letos tudi Good Cause Grand Prix nagrada, Zlati in Srebrni bobni (Golden Drum in Silver Drum), Zlata roža (Golden Rose), Tartini nagrada (Tartini Award), Zlata mreža (Golden Net), Velika nagrada za znamko (Brand Grand Prix), Virtuoso nagrade in nagrada Zlata ura (Golden Watch). Nagrade bodo podeljene na sredini in petkovi podelitvi nagrad, kjer bomo tudi izvedeli, katera agencijska mreža, agencija, neodvisna agencija in znamka so bile letos najbolj uspešne na Zlatem bobnu.

 

Dobra šola, divje zabave …

Prvi dan Zlatega bobna se prične ob 18.00 s projekcijo prijavljenih del, ki ji sledi zabava Golden Drummers Get Together Lounge Bar. Jutri se bo drugi dan festivala pričel s projekcijo finalistov in nadaljeval z Otvoritvenim govorom Agencija leta 2013, kjer bomo prisluhnili Dušanu Drakalskemu, kreativnemu direktorju agencije New Moment, New Ideas iz Makedonije. Čez drugi dan festivala bodo predavali še Mike Glaser, tržni vodja, Google Creative Partnerships, Bernhard Kerres, ustanovitelj in direktor, Hello Stage, Mailine Swildens, vodja kreativnih storitev družbe YouTube & Google za Južno Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, David Sandström, izvršni direktor, DDB Stockholm, David Varela, pisatelj in producent, VB, Cătălin Dobre, izvršni kreativni direktor, McCann Bukarešta, in Sebastian Hejnowski, generalni direktor, MSLGROUP, Poljska.

 

Bobnajte in se vidimo v Portorožu!

 

Dodatne informacije na www.goldendrum.com ali na e-naslovu borut.odlazek@goldendrum.com.

 

 

**********

 

O festivalu Zlati boben

Prvi festival Zlati boben je nastal leta 1994 kot skromna ideja, ki so jo mnogi videli kot pogumno in preveč ambiciozno. Od takrat se je Mednarodni oglaševalski festival Zlati boben razvil ne samo v vseevropski dogodek, ampak tudi v prominenten dogodek, ki ga prepoznajo po vsem svetu. Od Trsta do Vladivostoka, od Helsinkov do Tel Aviva, Zlati boben je postal prepoznan kot eden največjih, pomembnih in vidnih letnih oglaševalskih dogodkov. V dveh desetletjih njegovega obstoja je festival pridobil sloves najbolj prijaznega med večjimi oglaševalskimi dogodki nasploh. Festival slavi genius loci, duh kraja in vedno sledi načelu »ostra tekma, dobra šola, divje zabave in vražji izziv«.

 

V zadnjih 20-ih letih je Zlati boben privabil preko 26.000 strokovnjakov iz več kot 40-ih držav po svetu, preko 36.000 prijavljenih del pa se je potegovalo za prestižne nagrade Zlatega bobna. Festival Zlati boben je s ponosom gostil številne znane osebnosti iz sveta oglaševanja in drugod, ki so bili govorci, člani in predsedniki žirij. Leta 2010 je festival Zlati boben prvič počastil svoje najbolj zveste in strastne podpornike na Zidu slavnih Zlatega bobna. Od takrat vsako leto novo ime prejme to čast. Zid slavnih Zlatega bobna ponosno krasijo naslednja imena: Jure Apih, dolgoletni predsednik in trenutni častni predsednik Zlatega bobna, Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov, Meta Dobnikar, Ami Hasan, Jan Mariusz Demner, Jirži Mikeš, Juli Nemes(+), Milka Pogliani, Daniel Ružička, Dragan Sakan(+), Juraj Vaculik, Vital Verlič, Darek Zatorski in Jarek Ziebinski.

 

Festival Zlati boben je v sodelovanju s pridruženimi regijskimi festivali ADfest, FIAP in Art Directors Club of Europe (ADC*E) podprl nastanek nove globalne in anti-globalistične nagrade The Intercontinental Advertising Cup (The Cup). Vsa dela ožjega izbora Zlatega bobna pridobijo ekskluzivno pravico sodelovati na festivalu The Cup.

 

Oglejte si tudi