Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 20.02.2017

pretežno jasno
Ponoči in zjutraj bo delno jasno z zmerno oblačnostjo in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, ob morju malo nad 0 stopinj C.
0°C | 14°C
torek, 21.02.2017
1°C | 10°C
sreda, 22.02.2017
1°C | 12°C
četrtek, 23.02.2017
6°C | 12°C
petek, 24.02.2017
8°C | 10°C
Opozorila
Nedelja, 19.2.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
0°C
14°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Ostalo

Kaj narediti z ostanki hrane? Prispevaj svoj ......


OSTALO

| |
07.10.2014      20:42
A A

Kaj narediti z ostanki hrane? Prispevaj svoj nasvet in recept!


Vsi poznamo občutek ob pogledu v hladilnik, kjer se nahajajo ostanki hrane, ki jih bo vsak čas treba uporabiti, sicer jih bomo morali zavreči. Kljub temu, da včasih nimamo ideje, lahko naredimo iz ostankov hrane in malo domišljije okusno novo jed. Zavedamo se, da je marsikdo med vami zelo varčen in pozna ter udejanja različne načine preprečevanja nastajanja zavržene hrane z različnimi tehnikami shranjevanja, uporabljanja organskih ostankov in spreminjanja ostankov jedi v nove obroke.


Deli:

V naslednjih 4 tednih vas bomo v našem Društvu Ekologi brez meja v okviru projekta Volk sit, koza cela oskrbeli z našo in vašo pomočjo z različnimi informacijami, kako se izogniti zavrženi hrani v vašem gospodinjstvu.

 

Tako bomo vsak teden od 6. oktobra do 31. oktobra posvetili skupini živil, ki jih po statističnih podatkih trenutno v Sloveniji največ zavržemo. V celotnem mesecu oktobru se bomo tako posvetili kruhu, mlečnim izdelkom, sveži zelenjavi in svežemu sadju. Vsak teden bo na spletni strani Volk sit, koza cela in na spletni strani Ekologi brez meja predstavljena skupina živil, njena uporabnost, kako nakupovati in na kaj moramo biti pozorni pri nakupu, kako shranjevati živilo, kako ga pripraviti in nenazadnje, če morebiti kaj ostane, kako to spremeniti v nove jedi.

 

Pozivamo vas, da nam pri tem pomagate in nam posredujete vaše recepte in nasvete, s katerimi preprečite zavržke hrane. Na naši Facebook strani Ekologi brez meja in spletnih straneh sledite tedenskim objavam, kaj zbiramo in kako lahko prispevate in delite svoje znanje. Zbiramo 3 področja, in sicer:

  • praktične nasvete za preprečevanje nastajanja zavržene hrane (shranjevanje, nakupovanje, priprava …),
  • nasvete in recepte kako uporabiti organske ostanke sadja in zelenjave, ki so užitni (zelenje, olupki …)
  • in recepte za pripravo jedi iz ostankov hrane.

Recepti za jedi iz ostankov hrane morajo vsebovati kot ključno sestavino osnovno živilo, ki ga predstavljamo tekoči teden. Zaželeno je, da recept vsebuje čim več ostankov hrane. Kot primer uporabe starega kruha bi lahko rekli, da naredimo kruhove cmoke.

 

Za oddajo recepta je potrebno napisati naslov recepta, ime in priimek pošiljatelja, elektronski naslov, sestavine recepta, pripravo in sliko, ki ni obvezna a zelo zaželena. Omenjeno pošljite na elektronski naslov koza.volk@ocistimo.si.

 

Obljubljamo vam, da bomo najboljše recepte in predloge tekom projekta zbrali in objavili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ljubljana!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Koledar dogodkov Preglej vse
Februar 20 21 22 23 24 25 26 27 28 1
21.02.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office Access
21.02.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe
21.02.2017 | Tečaji in delavnice
Y.business delavnica: Gamification
21.02.2017 | Umetnost
mi, evropski mrliči
22.02.2017 | Družabni dogodki
Predstavitev članstva v Zavodu Ypsilon
22.02.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office PowePoint
22.02.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe
22.02.2017 | Tečaji in delavnice
Y.business delavnica: Project tools
22.02.2017 | Umetnost
mi, evropski mrliči
23.02.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe
23.02.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe
23.02.2017 | Družabni dogodki
Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija
23.02.2017 | Umetnost
mi, evropski mrliči
25.02.201 | Tečaji in delavnice
Y.business seminar Hekanje časa
25.02.2017 | Tečaji in delavnice
Kreativno življenje
25.02.2017 | Šole in vrtci
MAŠA IN MEDVED NA LEDU, RAZKOŠNA LEDENA PRAVLJICA PRVIČ V SLOVENIJI
25.02.2017 | Umetnost
Nedolžni (L'innocente)
27.02.201 | Šole in vrtci
Športno počitniško varstvo
28.02.2017 | Ostalo
Izmenjava oblačil Tekstilnica
20.02.201 | Tečaji in delavnice
VRELEC MLADOSTI IZ PRAKSE
20.02.201 | Tečaji in delavnice
KMETIJSKA DEJAVNOST – registracija, zaposlovanje, knjiženje, bilanca
20.02.201 | Tečaji in delavnice
KMETIJSKA DEJAVNOST – registracija, zaposlovanje, knjiženje, bilanca
21.02.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office Access
21.02.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo