Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 26.05.2017

pretežno jasno
Popoldne bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti, ki bo bolj pogosta na vzhodu. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj C.
10°C | 24°C
sobota, 27.05.2017
11°C | 26°C
nedelja, 28.05.2017
12°C | 26°C
ponedeljek, 29.05.2017
12°C | 29°C
torek, 30.05.2017
14°C | 30°C
Opozorila
Petek, 26.5.2017 ob 12h
Dodatnega opozorila ni.
10°C
24°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Ostalo

Kaj narediti z ostanki hrane? Prispevaj svoj ......


OSTALO

| |
07.10.2014      20:42
A A

Kaj narediti z ostanki hrane? Prispevaj svoj nasvet in recept!


Vsi poznamo občutek ob pogledu v hladilnik, kjer se nahajajo ostanki hrane, ki jih bo vsak čas treba uporabiti, sicer jih bomo morali zavreči. Kljub temu, da včasih nimamo ideje, lahko naredimo iz ostankov hrane in malo domišljije okusno novo jed. Zavedamo se, da je marsikdo med vami zelo varčen in pozna ter udejanja različne načine preprečevanja nastajanja zavržene hrane z različnimi tehnikami shranjevanja, uporabljanja organskih ostankov in spreminjanja ostankov jedi v nove obroke.


Deli:

V naslednjih 4 tednih vas bomo v našem Društvu Ekologi brez meja v okviru projekta Volk sit, koza cela oskrbeli z našo in vašo pomočjo z različnimi informacijami, kako se izogniti zavrženi hrani v vašem gospodinjstvu.

 

Tako bomo vsak teden od 6. oktobra do 31. oktobra posvetili skupini živil, ki jih po statističnih podatkih trenutno v Sloveniji največ zavržemo. V celotnem mesecu oktobru se bomo tako posvetili kruhu, mlečnim izdelkom, sveži zelenjavi in svežemu sadju. Vsak teden bo na spletni strani Volk sit, koza cela in na spletni strani Ekologi brez meja predstavljena skupina živil, njena uporabnost, kako nakupovati in na kaj moramo biti pozorni pri nakupu, kako shranjevati živilo, kako ga pripraviti in nenazadnje, če morebiti kaj ostane, kako to spremeniti v nove jedi.

 

Pozivamo vas, da nam pri tem pomagate in nam posredujete vaše recepte in nasvete, s katerimi preprečite zavržke hrane. Na naši Facebook strani Ekologi brez meja in spletnih straneh sledite tedenskim objavam, kaj zbiramo in kako lahko prispevate in delite svoje znanje. Zbiramo 3 področja, in sicer:

  • praktične nasvete za preprečevanje nastajanja zavržene hrane (shranjevanje, nakupovanje, priprava …),
  • nasvete in recepte kako uporabiti organske ostanke sadja in zelenjave, ki so užitni (zelenje, olupki …)
  • in recepte za pripravo jedi iz ostankov hrane.

Recepti za jedi iz ostankov hrane morajo vsebovati kot ključno sestavino osnovno živilo, ki ga predstavljamo tekoči teden. Zaželeno je, da recept vsebuje čim več ostankov hrane. Kot primer uporabe starega kruha bi lahko rekli, da naredimo kruhove cmoke.

 

Za oddajo recepta je potrebno napisati naslov recepta, ime in priimek pošiljatelja, elektronski naslov, sestavine recepta, pripravo in sliko, ki ni obvezna a zelo zaželena. Omenjeno pošljite na elektronski naslov koza.volk@ocistimo.si.

 

Obljubljamo vam, da bomo najboljše recepte in predloge tekom projekta zbrali in objavili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ljubljana!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Koledar dogodkov Preglej vse
Maj 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4
26.05.2017 | Tečaji in delavnice
Ilustrator 1
26.05.2017 | Kultura
Karl Jenkins . THE ARMED MAN - A MASS FOR PEACE
29.05.201 | Tečaji in delavnice
VRELEC MLADOSTI OD JUNIJA V NARAVI
29.05.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office Excel 4.del
29.05.2017 | Tečaji in delavnice
V 8 TEDNIH DO ZAVESTI OBILJA IN BLAGINJE​
30.05.201 | Ostalo
4. Svetovni forum o zemeljskih plazovih
30.05.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer cafe
30.05.2017 | Tečaji in delavnice
GOZDNE URICE ZA MLADE
30.05.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer cafe
30.05.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office Word začetni
30.05.2017 | Tečaji in delavnice
Dogodek meseca maja
30.05.2017 | Tečaji in delavnice
Obogatite svoje odnose - za vezane
30.05.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica: V RESNICI LAHKO URESNIČIŠ VSE, KAR ŽELIŠ
31.05.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer cafe
31.05.2017 | Tečaji in delavnice
Sinergija
31.05.2017 | Tečaji in delavnice
Sprostimo se v to, kar smo
31.05.2017 | Kultura
Razočarana gospodinja pri seksologu
01.05. - 31.05.2017 | Šport
OTVORITEV SEZONE ODBOJKE NA MIVKI
02.06.2017 | Kultura
Pogovor s skladateljem Juretom Robežnikom
02.06.2017 | Kultura
Podelitev Kozinove nagrade 2017 in pogovor z nagrajencem Juretom Robežnikom
02.06. - 03.06.2017 | Tečaji in delavnice
Photoshop
26.05.2017 | Tečaji in delavnice
Ilustrator 1
26.05.2017 | Kultura
Karl Jenkins . THE ARMED MAN - A MASS FOR PEACE
27.05.2017 | Tečaji in delavnice
Uglasitev v reiki 3.del
27.05.2017 | Kultura
Piranski zaliv (kulturni izlet)
27.05.2017 | Kultura
Kolesarjenje po Plečnikovi Ljubljani
Pokaži več
Skrij
Pokaži več
Skrij

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo