Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 20.01.2017

jasno
Danes bo na Primorskem pretežno jasno, burja bo počasi slabela. Drugod po Sloveniji bo sprva pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa se bo večinoma delno zjasnilo, le na jugu bo ostalo bolj oblačno. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, ki pa bo slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj.
-8°C | -1°C
sobota, 19.01.2017
-4°C | 1°C
nedelja, 21.01.2017
-9°C | -1°C
ponedeljek, 22.01.2017
-9°C | 0°C
torek, 23.01.2017
-10°C | -1°C
Opozorila
Četrtek, 19.1.2017 ob 9h
Burja na Primorskem bo počasi slabela, a bodo danes do večera njeni najmočnejši sunki še lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.
-8°C
-1°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Ostalo

Kaj narediti z ostanki hrane? Prispevaj svoj ......


OSTALO

| |
07.10.2014      20:42
A A

Kaj narediti z ostanki hrane? Prispevaj svoj nasvet in recept!


Vsi poznamo občutek ob pogledu v hladilnik, kjer se nahajajo ostanki hrane, ki jih bo vsak čas treba uporabiti, sicer jih bomo morali zavreči. Kljub temu, da včasih nimamo ideje, lahko naredimo iz ostankov hrane in malo domišljije okusno novo jed. Zavedamo se, da je marsikdo med vami zelo varčen in pozna ter udejanja različne načine preprečevanja nastajanja zavržene hrane z različnimi tehnikami shranjevanja, uporabljanja organskih ostankov in spreminjanja ostankov jedi v nove obroke.


Deli:

V naslednjih 4 tednih vas bomo v našem Društvu Ekologi brez meja v okviru projekta Volk sit, koza cela oskrbeli z našo in vašo pomočjo z različnimi informacijami, kako se izogniti zavrženi hrani v vašem gospodinjstvu.

 

Tako bomo vsak teden od 6. oktobra do 31. oktobra posvetili skupini živil, ki jih po statističnih podatkih trenutno v Sloveniji največ zavržemo. V celotnem mesecu oktobru se bomo tako posvetili kruhu, mlečnim izdelkom, sveži zelenjavi in svežemu sadju. Vsak teden bo na spletni strani Volk sit, koza cela in na spletni strani Ekologi brez meja predstavljena skupina živil, njena uporabnost, kako nakupovati in na kaj moramo biti pozorni pri nakupu, kako shranjevati živilo, kako ga pripraviti in nenazadnje, če morebiti kaj ostane, kako to spremeniti v nove jedi.

 

Pozivamo vas, da nam pri tem pomagate in nam posredujete vaše recepte in nasvete, s katerimi preprečite zavržke hrane. Na naši Facebook strani Ekologi brez meja in spletnih straneh sledite tedenskim objavam, kaj zbiramo in kako lahko prispevate in delite svoje znanje. Zbiramo 3 področja, in sicer:

  • praktične nasvete za preprečevanje nastajanja zavržene hrane (shranjevanje, nakupovanje, priprava …),
  • nasvete in recepte kako uporabiti organske ostanke sadja in zelenjave, ki so užitni (zelenje, olupki …)
  • in recepte za pripravo jedi iz ostankov hrane.

Recepti za jedi iz ostankov hrane morajo vsebovati kot ključno sestavino osnovno živilo, ki ga predstavljamo tekoči teden. Zaželeno je, da recept vsebuje čim več ostankov hrane. Kot primer uporabe starega kruha bi lahko rekli, da naredimo kruhove cmoke.

 

Za oddajo recepta je potrebno napisati naslov recepta, ime in priimek pošiljatelja, elektronski naslov, sestavine recepta, pripravo in sliko, ki ni obvezna a zelo zaželena. Omenjeno pošljite na elektronski naslov koza.volk@ocistimo.si.

 

Obljubljamo vam, da bomo najboljše recepte in predloge tekom projekta zbrali in objavili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ljubljana!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
20.01.2017 | Tečaji in delavnice
Photoshop - oblikovanje fotografij
22.01.2017 | Umetnost
Človek, ki je gledal svet
23.01.201 | Tečaji in delavnice
7 ključnih novosti po 1. 1. 2017
23.01.2017 | Tečaji in delavnice
Kako (pre)živeti in uspeti na socialnih omrežjih?
23.01.2017 | Umetnost
Človeški faktor
23.01.2017 | Umetnost
Človek, ki je gledal svet
24.01.2017 | Umetnost
Človeški faktor
24.01.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office Excel nadaljevalni 2. del
24.01.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe
24.01.2017 | Tečaji in delavnice
12- tedenski Tečaj meditacije
24.01.2017 | Družabni dogodki
Y.business Success Story: Lawrence Wright, Co-Founder and Chairman, GVA LaunchGurus
24.01.2017 | Umetnost
Človek, ki je gledal svet
25.01.201 | Tečaji in delavnice
Posebnosti poslovanja in izdelava zaključnega računa za društva
25.01.2017 | Družabni dogodki
Alzheimer Cafe
25.01.2017 | Ostalo
Izmenjava oblačil Tekstilnica
25.01.2017 | Tečaji in delavnice
MS Office Word nadaljevalni
25.01.2017 | Umetnost
Človek, ki je gledal svet
28.01.2017 | Tečaji in delavnice
Uglasitev v reiki 2.del
29.01.2017 | Umetnost
Človek, ki je gledal svet
20.01.2017 | Tečaji in delavnice
Photoshop - oblikovanje fotografij
21.01.201 | Tečaji in delavnice
Y.business vikend seminar: Social Media Marketing Analytics
21.01.2017 | Kultura
Brezplačni tečaj argentinskega tanga za popolne začetnike
22.01.2017 | Umetnost
Človek, ki je gledal svet
23.01.201 | Tečaji in delavnice
7 ključnih novosti po 1. 1. 2017
Pokaži več
Skrij

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo