Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Teden igre

Društvo mladinski ceh v tem tednu pripravilo Teden igire

Igra je stalna alternativa realnosti. V igri živimo svojo domišljijo, sanje in preizkušamo ter raziskujemo različne možnosti. Igra je brezmejna in variira v svoji celovitosti, saj spodbuja kongitivni, socialni, emocionalni, gibalni razvoj ter povezave med vedeti in ne vedeti, aktualnim in možnim, verjetnim in neverjetnim. Igra povezuje domišljijo in realnost, združuje preteklost sedanjost in prihodnost, logiko in absurd, dogaja se med varnostjo in tveganjem.

Igra je torej lahko zgolj igra. Lahko pa je tudi mnogo več, zato so v Društvu mladinski ceh v tednu od 4. do 11. 2. pripravili teden iger. Tekom tedna bod o na spletni strani društva objavili več strokovnih člankov o pomenu igre za razvoj otrok in mladostnikov ter vloge igre v pedagoških in andragoških procesih.

V okviru tedna iger pripravljajo naslednje dogodke:

  • torek, 5 .2. od 17h dalje: spletni tarok turnir,
  • sreda, 6. 2. od 19h dalje: v prostorih Društva mladinski ceh activity večer,
  • četrtek 7.2. od 19h dalje: v prostorih Društva mladinski ceh enka turnir,
  • ponedeljek 11. 2. od 20h dalje: v Antonovem domu na Viču Cehov igrivi ples.

Teden igre pa bodo v februarju še nadgradili z dvema praktičnima izobraževanjema:

  • Timbilding: izziv za vsakogar!: prostori Društva mladinski ceh, 13. In 20.2.. V okviru usposabljanja bodo udeleženci spoznali razliko med timom in skupino, preizkusili primere timbildingov in ter vedeli kdaj in kako jih uporabiti, da bo njihov tim še bolj učinkovit.
  • Uporaba igre v andragoških procesih: CŠOD Bohinj, 22. - 23. 2. in 1. - 2. 3. V okviru usposabljanja bodo udeleženci spoznali in preizkusili uporabo igre in drugih dinamičnih metod pri usposabljanju mlajših odraslih.

Oglejte si tudi