Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Slovenski teden glasbe

Z jutrišnjim dnem bo v Ljubljani do petka zaživel slovenski teden glasbe

Letošnji festival Slivenski teden glasbe (STG), ki se bo dogajal med 5. in 8. Februarjem, bo gostil 18 domačih in tujih glasbenih izvajalcev.

 

Za nastope so letos določene tri lokacije, in sicer dvorana Komuna v Kinu Šiška, Orto bar in Menza pri Koritu, termini nastopov pa se ne prekrivajo.

 

Slovenski izvajalci, ki bodo nastopili na letošnjem STG, se potegujejo tudi za nastop na šestih partnerskih festivalih, in sicer ExitSzigetTerraneoTaksiratWaves Vienna inSpringFestival. Domače barve bodo letos zastopali Barely ModernBroFurry Walls, Hamo & Tribute 2 LoveHelahirnIcarus DownKaticeKill KennyMoonlight Sky, Napravi mi detePuppetz in The Vast Blast.

 

Vsak večer pa se bodo domačim gostom pridružili še glasbeniki iz tujine. Iz Srbije prihajajo Repetitor, s Hrvaške Vlasta Popić, z Madžarske The Grand Mexican Warlock in kar trije izvajalci iz Avstrije. Naše severne sosede bodo predstavljali: Clara Luiza, Effi in The Beth Edges.

 

CEETEP

 

STG nekatere tuje skupine gosti tudi zaradi svoje vloge v mreži CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program), ki letos združuje 16 evropskih festivalov in več kot 25 evropskih medijev.

Oglejte si tudi