Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Prihaja 43. sejem Narava-Zdravje

Zdrav življenjski slog na sejmu Narava–zdravje na Gospodarskem razstavišču od 11. do 14. oktobra.

Sejem Narava–zdravje predstavlja izdelke, dejavnosti in ekološko ozaveščene ideje za zdravo življenje ter trajnostni razvoj skozi štiri tematske sklope: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje, Eko dom in okolje.

Organizatorji obljubljajo sejem, ki je zanimiv, poučen in privlačen ter ponuja pestro dogajanje za vse generacije. Na podrobnejšem programu lahko poiščete, če vas vsebine pritegnete. Če boste sejem obiskali z odsluženim mobilnikom, si boste zagotovili vstop z znižano vstopnico.

V sklopu prehrani boste lahko preverili živila preko certifikatov, degustirali izdelke ter prejeli nasvete o prehranskih dopolnilih. V sklopu wellness in gibanje boste lahko preizkusili naravno kozmetiko, izbrali zdravilišče primerno za vas in si poiskali rekreativno vadbo po vaši meri. V sklopu zdravja se boste lahko posvetovali s priznanimi strokovnjaki, opravili preventivne preglede in izvedli vse o diabetesu. Pod sklopom eko dom in okolje se boste lahko poučili kako graditi in bivati naravno, o obnovljivih virih energije ter spoznali ukrepe za ohranjanje narave in njene biotske raznovrstnosti.


Tudi letošnji sejem spodbuja lokalno trajnostno oskrbo s hrano, to pomeni zagotavljanje kakovostne in varne hrane v celotni živilski verigi ter vzpostavljanje, ohranjanje in spodbujanje zdravih prehranjevalnih navad. Sejem poudarja pomen samooskrbe in lokalno pridelane hrane.

Častna pokrovitelja letošnjega sejma sta Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Ministrstvo za zdravje RS.

Oglejte si tudi